ΑΝΥΠΑΚΟΗ : « Ιστορία, ερχόμαστε……….. Κοίτα τον ουρανό »

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Απόψεις

 

 

γράφει ο Βασίλης Πης
---
----- 

ΑΝΥΠΑΚΟΗ : « Ιστορία, ερχόμαστε……….. Κοίτα τον ουρανό ».4

Σηκώστε το έμβλημα της ανυπακοής. Η άρνηση είναι  το μαχαίρι που κόβει στα δύο την υποταγή.

« Αρνηθείτε τα ψεύτικα είδωλα του καιρού μας ».5 Πάρτε το είδηση: ο κόσμος δεν είναι αθώος, ειδυλλιακή παιδική χαρά.  Ο κοινός παρονομαστής αυτού του σύμπαντος που απλώνεται εκεί έξω είναι το χάος, η εχθρότητα και η αδιαφορία.  Κανείς δεν είναι αθώος. Αν είναι να καούμε, ας καούμε όλοι. Πάρτε υδρογόνο μαζί σας, γιατί στο μέλλον θα χρειαστείτε ενέργεια για να φωτίζετε αδιάλειπτα το δρόμο τής ανυπακοής, μετακινώντας τον προσωπικό σας βράχο, αν δεν θέλετε να γίνεται ιδανικά θηράματα, φτιάχνοντας μια άλλη συμμετρία, μια άλλη ομορφιά, για να είστε ελεύθεροι και να μην γίνεται αυτό που θέλουν.

 

ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: « να είσαι πάντα πρώτος και ανώτερος από όλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων σου ». 6

ΧΡΗΜΑ: Των καιρών οι γενναίοι είναι εκεί στα γραφεία τους και αγωνιούν, δοκιμάζουν τη συνείδησή τους, ακούνε τις προσευχές μας από την  ‘‘ Φάρμα ’’ και ξέρουν πως τ’ ανθρώπινα δεν τα διαχειρίζονται σαν τραπεζικούς  λογαριασμούς.  Οι Λαιστρυγόνες  και οι Κύκλωπες τού σύγχρονου κόσμου, με νέες σιδερένιες τόγες, με ηλεκτρονικά μάτια είναι εκεί έξω και μας παρακολουθούν. Εποπτεύουν κάθε κίνησή μας για να  μας μυρίσουν με  τους απαίσιους οσφρητικούς υποδοχείς  όταν τους κατευθύνουν πάνω μας.  Για να μυρίσουν το χρήμα πρέπει να μας συνθλίψουν× σαν την ελιά.

Η πρόοδος είναι μαντρωμένη με συρματοπλέγματα.  Στα αιμοβόρα σκυλιά αν τους πετάξεις κόκαλο, θα σου αρπάξουν το χέρι. Στα ξύπνια λιοντάρια, ποτέ μην βάζεις λουρί.

Άκου την εσωτερική σου φωνή μέχρι να γίνεις Κένταυρος και να αρχίσεις ν’ αντιστέκεσαι.

Ρίχνετε τη νεότητα στους υπονόμους της παγκοσμιοποίησης και στην αρένα με τα λιοντάρια.  Η φωτιά μόνο με φωτιά  σβήνει  και επιστρέφει στη φωτιά. Κάποια στιγμή θα σπάσουν οι  αλυσίδες των πανίσχυρων Καρτέλ και θα κρεμαστούν  ανάποδα στο βιβλίο της Ιστορίας. Και τότε ο φόβος θα μετατραπεί στην πιο γρήγορη δικαιοσύνη.  Καμιά  ιδέα, κανένα προσωπικό κέρδος, κανένα κίνητρο δεν είναι ικανό να νομιμοποιήσει την παγκόσμια φτώχεια και εξαθλίωση, ( 1,2 δις. άνθρωποι ζουν κάτω από 1 δολάριο την ημέρα). Αν νομίζετε ότι ζείτε πάνω σε μια Δημοκρατική Γη, μάλλον  ζείτε σε άλλον πλανήτη. Η αγορά  του είναι σαρκοβόρα, βάρβαρη και αρπακτικό. Η παραβίαση αυτής της αστραφτερής τάξης θα ’πρεπε να ’ναι  το κεντρί τής μέλισσας που αναστατώνει τη σιωπή των νεκροταφείων  ή όπως γράφει ο θεατρικός συγγραφέας Χάουαρντ Μπάρκερ « …όπως ο κόκκος της άμμου το έντερο του οστράκου ». Οι περιπέτειες των εφήβων είναι ένα υπερωκεάνιο – εργοστάσιο στις θάλασσες των Σαργασών   που τρέφεται περισσότερο με το όνειρο, με τα άστρα, με τους ιριδισμούς  από το φως του ηλιοβασιλέματος που πέφτει πάνω στα άδεια μπουκάλια μπίρας, παρά από τις προμήθειες και την εξαπάτηση. 

ΤΟ 5Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ: Τέσσερα είναι τα πολυτιμότερα αγαθά σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή Σιμωνίδη τον Κείο:

1.      Υγεία

2.      Ομορφιά

3.      Πλούτος από έντιμα μέσα

4.      Να ’σαι νέος πάντα με τους φίλους σου

5.      Το 5ο για σένα, στη σημερινή εποχή  σημαίνει να είσαι ζόρικος,

για να μην καταφέρουν να σε οδηγήσουν εκεί που θέλουν.

Τα επίλοιπα είναι αλχημείες για αρχάριους. Ξελάσπωσε το κακό που βρίσκεται μέσα σου  και βάλε μπροστά τις μηχανές για ένα βίαιο μέλλον. ............................................................................................................................................

 


 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter