1η ανοικτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η 1η ανοικτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και οι πολίτες που παρευρέθηκαν δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ενεργοποίηση από τη Δημοτική Αρχή της συγκεκριμένης επιτροπής και ζήτησαν την εντατικοποίηση των εργασιών της με τη δημιουργία ομάδων εργασίας οι οποίες θα επεξεργάζονται και θα εισηγούνται προς το Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένα θέματα με την απαραίτητη τεκμηρίωση.

Πρόταση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης ανακοινώνοντας ότι πολύ σύντομα θα γίνει και η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής με στόχο τη ρύθμιση όλων των οργανωτικών θεμάτων και την αξιοποίηση όλων των μελών της προς όφελος της Κωακής κοινωνίας.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα και τους μεγάλους στόχους του Δήμου Κω για την περίοδο 2011-2014 με την ιδιαίτερη ονομασία «ΤΡΙΑΙΝΑ» και κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να κρατήσουν τη διαβούλευση σε υψηλό επίπεδο και να μην αναλωθούν στην παράθεση μικροέργων και παρεμβάσεων που είναι γνωστές στις υπηρεσίες του Δήμου και εντάσσονται στον προγραμματισμό.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στους τρεις ισοδύναμους στόχους του «Προγράμματος ΤΡΙΑΙΝΑ», α) παραγωγικές επενδύσεις, β) αναπτυξιακές επενδύσεις, γ) διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου, επεσήμανε ότι αυτοί προσδιορίζουν με απόλυτη σαφήνεια τις ευθύνες και τις δράσεις της δημοτικής αρχής, του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου και των παραγωγικών δυνάμεων του νησιού μας για τα έτη 2011 - 2014.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του Δημάρχου ακολούθησε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που διήρκεσε περισσότερο από δυόμιση ώρες και κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και παρευρισκόμενοι πολίτες οι οποίοι έθεσαν υπόψη της Δημοτικής Αρχής εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν βάση επεξεργασίας για τις επόμενες συνεδριάσεις τις επιτροπής.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter