Τι λένε οι Έλληνες για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων;

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

146

Μοιρασμένες φαίνεται να είναι οι απόψεις των Ελλήνων για το πιθανό όφελος από τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία online ερευνών ResearchToday (08/06 έως 23/06), σε δείγμα 1004 ατόμων ηλικίας 15-67 ετών, το 40% δηλώνει ότι θα βοηθήσει αρκετά στη βελτίωση των οικονομικών της χώρας, το 31% ότι θα βοηθήσει λίγο και το 29% πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο όφελος. Εξίσου μοιρασμένες είναι και οι απόψεις για την επίδραση της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στην εξυπηρέτηση του κοινού, καθώς 48% πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και 52% ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Προβληματισμένοι φαίνονται λοιπόν οι Έλληνες για το όφελος και την επίδραση που θα έχει η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αφού δεν υπάρχει κάποια άποψη που να υπερισχύει με διαφορά έναντι των υπολοίπων.

Σημαντικές διαφορές προκύπτουν στις απόψεις μεταξύ αντρών και γυναικών. Οι άντρες τείνουν να πιστεύουν σε μεγαλύτερο βαθμό ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα βοηθήσει αρκετά στη βελτίωση των οικονομικών της χώρας (48% έναντι 37% οι γυναίκες) και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του κόσμου (54% έναντι 44% οι γυναίκες). Ως προς την ηλικία, παρατηρείται ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία, τόσο πιθανότερο είναι να θεωρεί κάποιος πως η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων θα βοηθήσει την οικονομία, χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του κόσμου.

{module Διαφημίσεις Google - banner}

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter