Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας: ξεκινά σταδιακά η φάση υλοποίησης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Μετά το τέλος των εντατικών σεμιναρίων (15.07.2011) για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας και την ενημέρωση, επί τη ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κω, του Πρωθυπουργού από το Δήμαρχο και τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Κω για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ακολουθεί το δεύτερο στάδιο με το οποίο ξεκινά σταδιακά και η φάση υλοποίησης.

Ήδη κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες, πλήθος προτάσεων που αφορούν πολλές και διαφορετικές καινοτόμες δράσεις οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν από επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, δίνοντας ουσιαστική προοπτική σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν επιχειρηματικά τις ιδέες τους, σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Η Δημοτική Κοινότητα Κω σε συνεργασία με το Δήμαρχο θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα και τα στάδια που θα ακολουθήσουν μέχρι τη δημιουργία των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας.

Η στήριξη της Δημοτικής Αρχής προς τους νέους ανθρώπους είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και την δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.

Παράλληλα με τις διαδικασίες για τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται και νέα προγράμματα παρέμβασης τόσο για τους νέους μας όσο και για τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας που είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter