Ιπποκράτεια 2012: εισήγηση Δημάρχου Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω - Πνευματικό Κέντρο

«Ιπποκράτεια 2012: Μαζί με τους ντόπιους παραγωγούς πολιτισμού, υπηρετούμε την ανάπτυξη & ενισχύουμε την τοπική οικονομία.»

Μέχρι σήμερα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των Ιπποκρατείων αφορούσε κυρίως την κάλυψη των αναγκών του τοπικού πληθυσμού.

Η πραγματικότητα και οι ανάγκες της οικονομίας, μας οδηγούν στην ριζική αναθεώρηση του σχεδιασμού αυτού με στόχο να υπηρετήσει την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση των οικογενειακών επιχειρήσεων και την ανάδειξη των πλούσιων δράσεων της ντόπιας τέχνης και του πολιτισμού. Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων απευθυνόμενο και στους επισκέπτες μας, μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία μας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οφείλουμε να αλλάξουμε άμεσα τις παραμέτρους διαμόρφωσης των Ιπποκρατείων, που ίσχυαν έως σήμερα.

1. Πρωταρχικό μέλημα είναι η ολοκλήρωση του σχεδιασμού του καλοκαιρινού προγράμματος να γίνεται το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, ώστε έγκαιρα να γίνεται γνωστό το πρόγραμμα στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και τα αντίστοιχα τουριστικά γραφεία.

2. Οι εκδηλώσεις να αποτελούν προϊόν συνεργασίας των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών σχημάτων του νησιού μας, γεγονός που θα προσδώσει κύρος και αξία στο παραγόμενο αποτέλεσμα.

3. Οι εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως τους έλληνες επισκέπτες και τον ντόπιο πληθυσμό να προγραμματίζονται στο διάστημα από 20 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου.

4. Υπηρετώντας τον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, οι εκδηλώσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τους μήνες Απρίλιο και Νοέμβριο.

5. Σε συνεργασία με τις τοπικές μας επιχειρήσεις, εντάσσουμε στο συνολικό πρόγραμμα και τις δικές τους εκδηλώσεις διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε συνολικά ως τουριστικός προορισμός.

6. Προσανατολίζουμε τις εκδηλώσεις των τοπικών σχημάτων και των συνεργατικών ομάδων με τέτοιο τρόπο και σε ολόκληρο το εύρος του νησιού ώστε άμεσα και έμμεσα να υποστηρίζονται οι τοπικές μας επιχειρήσεις.

7. Επιλέγουμε χώρους για περιοδικές ανά εβδομάδα σταθερές εκδηλώσεις, όπως παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, ήχος και φως, όρκος του Ιπποκράτη, εκθέσεις ζωγραφικής και κεραμοποιίας κ.α.

8. Αναβαθμίζουμε το ρόλο των αθλητικών εκδηλώσεων με στόχο την συμμετοχή και των επισκεπτών μας.

9. Σχεδιάζουμε ειδικό πρόγραμμα για τα θαλάσσια αθλήματα και το ψάρεμα.

10. Αναδεικνύουμε με στοχευμένες εκδηλώσεις την ποιότητα των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.

11. Με την κατάλληλη επιστημονική τεκμηρίωση και έρευνα, ως προς τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών μας (ηλικία, φύλο, χρονική περίοδος, χώρα προέλευσης κ.α.), δημιουργούμε εκδηλώσεις για ειδικά κοινά.

12. Λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για εκδηλώσεις σε περιπτώσεις όπως τα προγραμματισμένα μεγάλα συνέδρια.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων και την ουσιαστική αναδιοργάνωση των Ιπποκρατείων προς την κατεύθυνση την ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και της οικονομίας μας, προτείνεται η ανάληψη της ευθύνης συντονισμού από 3 συναδέλφους που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εισηγηθούν τον βασικό κορμό των εκδηλώσεων ώστε να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Προτείνεται επίσης η ενεργή συμμετοχή με κατάθεση ιδεών, σκέψεων και προτάσεων όλων των φορέων πολιτισμού και αθλητισμού και όλων των παραγωγών τέχνης και άθλησης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter