Ιστορίες εθελοντισμού: πρόσκληση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού!

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προσκαλεί νέους και νέες έως 30 ετών να αναδείξουν μέσα από ένα πρωτότυπο κείμενο δημιουργικής γραφής τις αξίες του εθελοντισμού και την προσφορά του εθελοντή, όπως περιγράφεται παρακάτω:

A) Ο εθελοντής ως αφανής ήρωας της καθημερινότητας:

Σκιαγράφησε το πορτρέτο κάποιου εθελοντή που πιστεύεις ότι αξίζει να προβληθεί η προσφορά του! Γράψε ένα κείμενο στο οποίο να αναφέρεται το όνομα, η ηλικία του, η εθελοντική εργασία που προσφέρει και ο λόγος για τον οποίο πιστεύεις ότι η εθελοντική του προσφορά αξίζει να γνωστοποιηθεί. Το κείμενο θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία του εθελοντή, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια προσφοράς της εθελοντικής εργασίας.


B) Εθελοντική ομάδα δράσης:

Περιέγραψε μια δράση εθελοντικής ομάδας, η οποία πιστεύεις ότι αξίζει να προβληθεί, για να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και ευαισθητοποίησης. Επιθυμητό θα ήταν το κείμενο να συνοδεύεται από παρουσίαση του έργου της ομάδας με φωτογραφίες.

Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να είναι σαφή τα στοιχεία του συντάκτη (όνομα, επώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, mail), το κείμενο  να μην υπερβαίνει τις 350 λέξεις και να αποστέλλεται στο ακόλουθο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011.

Οι καλύτερες ιστορίες, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα, θα εκδοθούν και θα αποτελέσουν μέρος του Επετειακού Λευκώματος για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter