Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

1

Η εισήγηση του Δημάρχου:

«Έτυχε σε μας να σηκώσουμε το μεγάλο βάρος και την μεγάλη ευθύνη της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Διαβλέποντας την κατάσταση είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι τα όπλα μας θα πρέπει να είναι η ενότητα της κοινωνίας μας και οι συνεργασίες των παραγωγικών δυνάμεων μας.

Ότι η μόνη διέξοδος για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες είναι η αντοχή των οικογενειακών επιχειρήσεων και η απασχόληση των νέων εκατοντάδων επιστημόνων μας. Σήμερα αυτοί οι προσανατολισμοί γίνονται επιτακτικοί ακόμα πιο έντονα.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να είμαι ξεκάθαρος και απόλυτος απέναντι στους πολίτες του νησιού μας:

1. Την ώρα που απολύονται χωρίς την θέληση τους χιλιάδες εργαζόμενοι εμείς η δημοτική μηχανή δεν μπορεί να μην αποδίδει. Από μας περιμένουν οι πολίτες στήριξη και βοήθεια. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που θέλω να στείλω στους συνεργάτες μας υπαλλήλους του Δήμου και των οργανισμών του. Θα είμαστε δίπλα τους και θέλουμε να και οι ίδιοι δίπλα στους συνδημότες μας και ιδίως τους αδύνατους.

2. Ξεκαθαρίζουμε ως δημοτική αρχή ότι σταματάμε όλες τις περιττές δαπάνες και εστιάζουμε την προσοχή μας σε παραγωγικές δραστηριότητες που θα έχουν άμεσα οικονομικά οφέλη στον Δήμο και έμμεσα στον τουρισμό και στους συνδημότες μας επιχειρηματίες.

3. Δίνουμε προτεραιότητα σε δραστηριότητες και υπηρεσίες ποιότητας και καινοτομίες που θα αυξήσουν το τοπικό εισόδημα και θα ενεργοποιήσουν τους νέους μας, επιστήμονες και μη.

4. Αξιοποιούμε στον βαθμό που μπορούμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου μας.

Αυτό που ζητήσαμε από την κυβέρνηση και τους Υπουργούς είναι:

Ταχύτερη διεκπεραίωση των αποφάσεων μας.

Πλήρη αποσαφήνιση των προθέσεων τους στα θέματα της υγείας.

Μεταβίβαση όλων των νευραλγικών δημοσίων υποθέσεων στον Δήμο.

Απελευθέρωση των τοπικών δυνάμεων από το κρατικό γραφειοκρατικό σύστημα.

Στις συγκροτημένες προτάσεις που καταθέσαμε, βρήκαμε πλήρη ανταπόκριση και ευελπιστούμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε θετικές απαντήσεις στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, του θαλάσσιου τουρισμού και κυρίως στην αποδοχή του αιτήματος μας για την εφαρμογή πιλοτικού για όλη την Ελλάδα ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης με εργαλείο τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας.

Θέτουμε σε εφαρμογή το σχέδιο που καταθέσαμε στο τριετές για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με προγράμματα επιμόρφωσης, κατάρτισης και απασχόλησης σε συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Είναι αδιανόητο να υπάρχει τόσο χαμηλό ποσοστό απασχόλησης ντόπιων εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα.

Τις προσεχείς ημέρες ξεκινάμε την συνεργασία με τους παραγωγικούς κλάδους και το επιμελητήριο για την εξειδίκευση των προτάσεων μας και την έναρξη της υλοποίησης τους. Και αμέσως μετά προς το τέλος Οκτωβρίου θα κατατεθούν το πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2012 και το τριετές.»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter