Οι ερευνητές του ΙΜΕΤ παρουσίασαν το πλαίσιο και τους στόχους της έρευνας για τη δημιουργία ενός ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα για ολόκληρο το νησί

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Δήμος Κω

Η Δημοτική Αρχή, τηρώντας απαρέγκλιτα τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, προχωράει στην υλοποίησή τους με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (14.10.2011) στην αίθουσα του ΕΒΕΔ οι φορείς που εμπλέκονται στις χερσαίες συγκοινωνίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρώτο στάδιο της έρευνας που διεξάγουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ) και να εκφράσουν τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις τους ως προς τα ευρήματα και τις στοχεύσεις της μελέτης.

Οι ερευνητές του ΙΜΕΤ παρουσίασαν το πλαίσιο και τους στόχους της έρευνας, που περιλαμβάνουν τη διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης και την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για τη δημιουργία ενός ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα για ολόκληρο το νησί ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους, ανεξαιρέτως, τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η έρευνα του ΙΜΕΤ βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι ερευνητές σε πρώτη φάση παρουσίασαν τα δεδομένα έρευνας που διεξήγαγαν με τη χρήση ερωτηματολογίου και αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση σε ΚΕΑΣ και ΚΤΕΛ από τη σκοπιά των επιβατών.

Στο δεύτερο στάδιο της έρευνας ακολουθεί η συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς (Ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, Ιδιοκτήτες & Οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων) για να μπορέσουν οι ερευνητές να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζονται για να καταθέσουν την πρότασή τους.

Ξεκάθαρη πολιτική στόχευση της Δημοτικής Αρχής, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, στον τομέα των χερσαίων συγκοινωνιών είναι να ενώσει τις τοπικές δυνάμεις προς όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και των ίδιων των επαγγελματιών.

Για να μπορέσει όμως ένα τόσο πρωτοποριακό εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι πολιτικές δυνάμεις του νησιού μας να επιδείξουν την απαραίτητη σύνεση και να κρίνουν στη βάση των στοιχείων που παρουσιάζονται καθώς και της πρότασης που θα κατατεθεί.

Θα είναι μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία μας και την ανάπτυξη του νησιού μας αν μικροπολιτικές λογικές και επαγγελματικές έριδες προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδια σε μία πραγματικά καινοτόμο δράση που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το νησί μας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter