Τηλεμαραθώνιος της UNICEF

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

unicef

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ UNICEF 2011

«ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η ΕΡΤ, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για τα φτωχά και υποσιτισμένα παιδιά σε όλο τον κόσμο

Ο Τηλεμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, από τις 16.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1. Στα δύο στούντιο της Κατεχάκη που θα διατεθούν γι' αυτόν τον σκοπό, θα παραβρεθούν περισσότεροι από 150 καλεσμένοι.

Τον συντονισμό του Τηλεμαραθωνίου θα κάνουν όλοι οι παρουσιαστές εκπομπών και δελτίων ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Φασόη, η αρχισυνταξία της Δέσποινας Μακρινού και η διεύθυνση παραγωγής της Ειρήνης Σαρρή.

Στον φετινό Τηλεμαραθώνιο θα πάρουν μέρος όλοι σχεδόν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας και οι μεγάλοι σταθμοί των κεντρικών επαρχιακών πόλεων, ενώ θα γίνουν και απευθείας συνδέσεις με όλα τα ιδιωτικά κανάλια. Επίσης, θα τοποθετηθούν κουμπαράδες σε ιδιωτικά μαιευτήρια και σε μεγάλα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας.

Η Ελληνική Επιτροπή συμμετέχει στη διεθνή ανθρωπιστική δράση της UNICEF και καλεί τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, να ενισχύσουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Φέτος, για πρώτη φορά, η Ελληνική Επιτροπή εμβολιάζει την ημέρα του Τηλεμαραθωνίου, μεγάλο αριθμό παιδιών προσχολικής ηλικίας που μένουν στους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου και Περάματος. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί και ο εμβολιασμός 52 ακόμη παιδιών του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο Αθήνας, σε συνεργασία με την Β Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τη χρονιά που πέρασε, η UNICEF δημιούργησε 800 νέα επισιτιστικά κέντρα στη Σομαλία, με παροχή βασικών προμηθειών και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μόνο στο Κέρας της Αφρικής 500.000 υποσιτισμένα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλα 2.000.000 στην ίδια περιοχή έχουν άμεση ανάγκη για τροφή.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο, πέντε εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από οξύ υποσιτισμό και 200.000.000 υποφέρουν από έλλειψη τροφής .Το 80% από αυτά ζουν στην Αφρική και τη Νότια Ασία.

Η διεθνής και εντατική δράση της UNICEF σ' αυτές τις περιοχές, κατάφερε να μειώσει τους θανάτους από υποσιτισμό και μολυσματικές ασθένειες, εμβολιάζοντας 3.000.000 παιδιά ετησίως. Παρά ταύτα, 1.700.000 παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν ανεμβολίαστα.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter