Επέκταση του ποδηλατοδρόμου στο Ψαλίδι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

pic1

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, ενταγμένο στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, που αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρηματίες, καθώς αποτελούσε ζητούμενο χρόνων, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου της Κω.

Πρόκειται για την επέκταση του ποδηλατοδρόμου Ψαλιδίου προς τον Άγιο Φωκά μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου «Δήμητρα».
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ασφαλής και ήπιας μορφής οδική σύνδεση της πόλης με τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής παρέχοντας ένα επιπλέον κίνητρο και ένα επιπλέον ασφαλές και οικονομικό μέσο στους επισκέπτες μας που επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κω.

Είναι γνωστό πως τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγο της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης οχημάτων προς τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών προς την περιοχή της εμπρός θέρμης, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν παρέχεται το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας για έναν επισκέπτη που επιθυμεί να επισκεφθεί την πόλη ή της κοντινότερες επιχειρήσεις της περιοχής Ψαλιδίου με αποτέλεσμα να χάνεται εισόδημα από την τοπική αγορά και οικονομία.

Ο υφιστάμενος σχεδιασμός προβλέπει σε πρώτη φάση (μέχρι το επόμενο καλοκαίρι) την επέκταση του ποδηλατοδρόμου μέχρι και το ξενοδοχείο «Ωκεανίς» και την ολοκλήρωση του σε δεύτερη φάση μέχρι και το ξενοδοχείο «Δήμητρα» (βλ. σχετικές φωτογραφίες της διαδρομής).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter