Τμήμα Πρασίνου Δήμου Κω: προσπάθειες να σωθούν Πλάτανος - Τσουκαλαριά

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

prasino-Optimized

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο νησί μας του δασολόγου κ. Παναγιώτη Τσόπελα, υπεύθυνου φυτοπροστασίας στον τομέα των δασικών δέντρων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ, το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου της Κω είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εντατικοποίηση της συνεργασίας με τον κ. Τσόπελα με στόχο την αναβάθμιση της επιστημονικής τεκμηρίωσης των δράσεων της υπηρεσίας με στόχο να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές τα φυσικά μας μνημεία όπως ο Πλάτανος του Ιπποκράτη, το δάσος της Τσουκαλαριάς και από τα ελάχιστα στον ευρωπαϊκό χώρο το φυσικό δάσος κυπαρισσιού του Ασφενδιού.

Η συνεργασία αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει και αποτελεί την μόνη οδό που μπορεί να αποδώσει λύσεις που θα μας κατευθύνουν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Τμήμα Πρασίνου με το έμπειρο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του διαχειρίζεται, σχεδιάζει και εκτελεί έργα και παρεμβάσεις σε όλο το νησί της Κω. Με όπλα το δημοτικό φυτώριο, δυνατότητας παράγωγης έως και 10.000 φυτών που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του βόρειου συγκροτήματος Δωδεκανήσου καθώς και ιδιωτών, και σε συνδυασμό με τον άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό του, σχεδιάζει και πραγματοποιεί κάθε έργο πρασίνου όπως κλαδέματα, καθαρισμοί, φυτεύσεις και όποια άλλη εργασία συντήρησης αστικού πρασίνου προκύπτει σε δεντροστοιχίες πόλεων και επαρχιακών οδών, σχολικών συγκροτημάτων, παιδικών χαρών, πάρκων, εκκλησιών, κοιμητηρίων, γηπέδων κ.α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter