Μήνυμα Δημάρχου Κω για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Νέα

Κώστας Καΐσερλης

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΕΙΟΥ 39 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 - 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Φέτος συμπληρώνονται 39 χρόνια από την μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη της Ελληνικής Νεολαίας και του Φοιτητικού Κινήματος ενάντια στο τότε ολοκληρωτικό καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών.

Τα μηνύματα και η αξία της επετείου είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ τόσο για τη χώρα μας όσο και για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία ιδιότυπη οικονομική δικτατορία του χρέους, των ελλειμμάτων και της αδυναμίας του παγκόσμιου, πλέον, χρηματοπιστωτικού συστήματος να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις που δημιούργησε η ψεύτικη ευημερία του εύκολου χρήματος και η ασύδοτη κερδοφορία των πολυεθνικών και των απρόσωπων funds.

Μέσα στο οικονομικό χάος που έχει δημιουργηθεί οι νέοι καλούνται και πάλι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να αντισταθούν και να δουλέψουν με αυταπάρνηση για να διορθώσουν τα τραγικά λάθη των προηγούμενων γενεών ώστε να προσφέρουν στους ίδιους ένα καλύτερο παρόν και στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον αποφεύγοντας τα λάθη των προηγούμενων.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει για τη χώρα μας και το νησί μας μεγαλύτερη πρόκληση και μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση από τους νέους ανθρώπους. Το πρώτο μας μέλημα οφείλει να είναι η με κάθε τρόπο συγκράτηση της εντεινόμενης μεταναστευτικής ροής νέων προς το εξωτερικό και η προσπάθεια ανάπτυξης των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στους νέους μέσα από την απασχόληση και τις καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις να πάρουν στους ώμους τους την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter