Η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ παρουσιάζει: “Γιάννης Αγγελάκας 3″ – 2 Αυγούστου, Μεσαιωνικό κάστρο Κω στις 21:00

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Πολιτισμός

1

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κω έχει την χαρά και τη μεγάλη τιμή να παρουσιάζει στο μουσικόφιλο κοινό της Κω, για πρώτη φορά στο νησί μας, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς της χώρας μας.

Πάντα επίκαιρος και πάντα αιχμηρός, ένας ποιητής που μελοποιεί τα ποιήματά του, τα κάνει τραγούδια που βρίσκουν μεγάλη απήχηση, έχοντας δημιουργήσει μεγάλο και φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα.

Στην εικοσιεπτάχρονη μουσική του διαδρομή είχε πάντα συνοδοιπόρους εξ-αιρετικούς μουσικούς. Αρχικά το συγκρότημα θρύλος «Τρύπες», τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Νίκο Βελιώτη, τους Επισκέπτες, τον Ντίνο Σαδίκη, μέχρι των Ψαραντώνη και τον Ψαρογιώργη. Με συνεχείς αναζητήσεις και πειραματισμούς ταξιδεύει στα πέρατα τις μουσικής. Από το ροκ των «Τρυπών», στον μπαγλαμά, στα χάλκινα, στο τσέλο, στην κρητική παραδοσιακή μουσική, αλλά και στους ηλεκτρονικούς ήχους του υπολογιστή, πάντα καταφέρνει όλα τα μουσικά όργανα να υπηρετούν άψογα τη μουσική και τα τραγούδια του.

Είναι πάντα στο πλευρό νέων (ή και παλιών που δεν έτυχαν ανάλογης προσοχής) τραγουδοποιών και συγκροτημάτων, είτε κάνοντας μουσικές παραγωγές είτε στηρίζοντας τους σε ζωντανές εμφανίσεις όπως το πάρτι που οργάνωσε στο πρόσφατο Rockwave ή τις εμφανίσεις του στο Schoolwave.

Ένας καλλιτέχνης με το Κ κεφαλαίο που ξέρει πολύ καλά τον ρόλο του. Χωρίς να τον ενδιαφέρει το lifestyle και το χρήμα είναι πάντα στο πλευρό μας ακούραστος συμπαραστάτης, δηλώνει πάντα παρόν όπου κρίνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη την παρουσία του (πρόσφατα εμφανίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, παλιότερα στα Δεκεμβριανά του 2008). Τα χρήματα που κερδίζει τα επενδύει ξανά στην μουσική. Χωρίς κοσμικές εμφανίσεις, με λίγες εξαιρετικές και καυστικές συνεντεύξεις, χωρίς να παίρνει μέρος στο πανηγύρι που έχει στήθει εδώ και αρκετά χρόνια στη χώρα μας. Πρόσφατα δημιούργησε τη δική του δισκογραφική εταιρία Alltogethernow, κάτι σαν όλοι για έναν και ένας για όλους. Στην αρχίκη σελίδα του website αναφέρει:

Η Αlltogethernow με αυτό το site μπαίνει σε μια νέα εποχή απόλυτης πλέον ανεξαρτησίας. Σε πείσμα των καιρών ανανεώνεται εξελίσσεται και απλώνεται αναλαμβάνοντας μόνη της και την διανομή των έργων της, μακρυά από δισκογραφικές εταιρείες και κεντρικά δίκτυα διανομής. Ερχόμαστε έτσι σε απευθείας επαφή με τους ακροατές μας και τους φίλους μας ανοίγοντας ένα καινούργιο κανάλι επικοινωνίας όπου η χαρά της δημιουργίας και η ευχαρίστηση της ακρόασης θα συμβαίνουν με φυσικότητα και αλληλοσεβασμό. Έχουμε ακόμα πολλά γοητευτικά δύσβατα μονοπάτια να περπατήσουμε. Ας το κάνουμε Αlltogethernow.

Καλή μας επιτυχία

Γιάννης Αγγελάκας

Και όπως λέει και στο τραγούδι «Από δω και πάνω» από τον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε το 2005 με τους Επισκέπτες:

Από δω και πάνω σταματάω τις προσευχές

από δω και πάνω δε φοβάμαι...

3

«Γιαννης Αγγελάκας 3»

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται με τον Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά, ανά την Ελλάδα.

Το τρίο, όπως πάντα, κυκλοφορεί καθιστό και αναλόγως σηκώνεται. Αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και ξεσηκώνει το κοινό στις ζωντανές του εμφανίσεις. Πάντα χαλαροί, αλλά και πάντα ενθουσιώδεις, είναι συγκινητικοί, από την αρχή έως το τέλος κάθε live τους. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας στη συνέντευξη που έδωσε στο rocking.gr "...νομίζω ότι το 3 είναι το πιο ενεργειακό από όλα τα σχήματα που έχω συνεργαστεί τελευταία. Δηλαδή, όπου η μουσική είναι καθαρά το μέσο για να μεταφέρεις ενέργεια, είναι πιο αιχμηρό..."

Με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με "ψυχή βαθιά", που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός "χωρίς κανόνες", καταφέρνει σε κάθε εμφάνισή του, να απογειώνει τη διάθεση του κοινού σε ένα "αιρετικό" παραλήρημα.

O Ντίνος Σαδίκης δημιούργησε τους Εν Πλω το 1985, ένα συγκρότημα-σημείο αναφοράς για το ελληνικό rock, παρότι κυκλοφόρησαν μόνο ένα ιστορικό album. Με τον Γιάννη Αγγελάκα, φίλοι και συνεργάτες από παλιά, βρέθηκαν μαζί και στους Επισκέπτες, μέλος του οποίου ήταν και ο Στάθης Αραμπατζής.

2

Ο Γιάννης Αγγελάκας και η σχέση του με τον κινηματογράφο...

Το 1995 μαζί με τον Γιώργο Καρρά (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες) κυκλοφορούν τον δίσκο "Υπέροχο τίποτα". Σε αυτόν τον δίσκο επίσης περιέχονται και 4 τραγούδια που έγραψαν οι Τρύπες για την ταινία "Η εποχή των δολοφόνων", αυτή ήταν η πρώτη φορά που Γιάννης Αγγελάκας ασχολείται με τη μουσική μιας ταινίας, στην οποία το συγκρότημα εμφανίζεται να παίζει ζωντανά τα τραγούδια που έγραψαν για την ταινία αλλά και δικά τους τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Το 1999 δοκιμάζει για πρώτη φορά την ηθοποιία στην ταινία "Χώμα και νερό" όπου έχει έναν ρόλο. Επίσης για δεύτερη φορά ασχολείται και πάλι με την μουσική μιας ταινίας αυτή τη φορά όμως όχι με τις Τρύπες αλλά με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες).

Ασχολείται ξανά με την ηθοποιία το 2003 στην ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, "Ο χαμένος τα παίρνει όλα" όπου πρωταγωνιστεί και δημιουργεί και τη μουσική της ταινίας.

Tο 2009 ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύεται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία "Ψυχή βαθιά" και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την εταιρία που έχει ιδρύσει, την alltogethernow.

via: http://kileko79.wordpress.com/

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter