Οι Κολοσσοί του Έρωτα στο CineDoc

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Κινηματογράφος

Με τη διεθνή συμπαραγωγή της ΕΡΤ «ΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», σε σκηνοθεσία Νίκου Μιστριώτη, ανοίγει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 20.00, ο φετινός κύκλος προβολών βραβευμένων ξένων και ελληνικών ντοκιμαντέρ CINEDOC του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

«ΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» πραγματεύονται ένα πρωτότυπο θέμα: το «καμάκι», το άμεσο φλερτ που έκαναν οι νεαροί Έλληνες στις δεκαετίες του '70 και του '80, στις παραλίες και τις ντισκοτέκ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της εποχής. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Ρόδο, το νησί όπου οι μικτοί γάμοι τη δεκαετία του '80 δημιούργησαν περισσότερες από χίλιες οικογένειες. Μία παρέα αντρών, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, κάνει τον απολογισμό της αναπολώντας την «εποχή της αθωότητας». Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ με το ARTE και την XYZ Productions, ενώ το σενάριο υπογράφει η Μαρία Κουφοπούλου.

Στο πλαίσιο του CINEDOC θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη μέχρι και τις 25 Μαΐου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που προσφέρουν μια διαφορετική ματιά στον κόσμο. Στo πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνονται επίσης τα ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΕΡΤ «VERSAILLES, THE DREAM OF A KING» σε σκηνοθεσία Thierry Binisti, «A PLACE WITHOUT PEOPLE» του Αντρέα Αποστολίδη και «MOSANTO, YOUR BIG BROTHER» της Marie-Monique Robin.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter