Νίκος Μυλωνάς: συμπληρωματικές σκέψεις για την κατάσταση στο νοσοκομείο μας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Για πολλούς λόγους, ίσως επειδή γράφουμε τακτικά, γινόμαστε δέκτες επιστολών συμπολιτών μας. Με αφορμή την κατάσταση στο νοσοκομείο, δημοσιεύουμε τμήματα μιας επιστολής που απευθύνονταν στο πρόεδρο του νοσοκομείου και κοινοποιήθηκε και σε μας.
Το γράμμα, βιωματικό, αληθινό, συμπληρώνει την εικόνα που έχουμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου μας, από την πλευρά της διαμονής του ασθενούς.
''....Νοσηλεύτηκα πριν λίγο καιρό στο Νοσοκομείο μας. Νιώθω την ανάγκη να πω ευχαριστώ στο Ίδρυμα, το Νοσηλευτικό και το Ιατρικό προσωπικό. Αν πήγαινα μακριά από το νησί μας, θα ήταν δυσβάστακτο για τα εισοδήματα μου. Όμως πρέπει να σας μεταφέρω τα συναισθήματα που μας δημιούργησε ο χώρος νοσηλείας και να σας ζητήσω να μεριμνήσετε για την βελτίωση της κατάστασης.
Κατ' αρχήν ήταν υπερβολική η ζέστη και το κλιματιστικό που υπήρχε στο δωμάτιο δεν λειτουργούσε. Οι σίτες στα παράθυρα ήταν κατεστραμμένες με αποτέλεσμα την ενοχλητική παρουσία των κουνουπιών. Η τηλεόραση στο δωμάτιο μας ήταν χαλασμένη. Στην τουαλέτα είχαν πάθει ζημιά οι πετσετοκρεμάστρες και οι σαπουνοθήκες. Σε πολλά σημεία των τοίχων του δωματίου μας υπήρχαν σημάδια από σκοτωμένα κουνούπια ενώ τα χρώματα των τοίχων είχαν φθαρεί. Τα κρεβάτια σκουριασμένα σε πολλά τους σημεία, με τριξίματα ή θορύβους σε κάθε μετακίνηση. Η καθαριότητα δεν ήταν επαρκής. Παράπονα φίλων επισκεπτών μας για την ατημέλητη κατάσταση των διαδρόμων και των χώρων υποδοχής. Την κατάσταση συμπλήρωναν απογοητευτικά οι θόρυβοι από τα αυτοκίνητα σε όλη την διάρκεια της νύκτας!
Τα ίδια προβλήματα ανέφεραν κι άλλοι ασθενείς.
Θα ήθελα να δείτε την επιστολή μου όχι ως καταγγελία αλλά σαν επιθυμία να σας πιέσουμε για να βελτιωθεί κατάσταση. Πολλά από αυτά που αναφέρουμε δεν απαιτούν μεγάλες δαπάνες. Απαιτούν προσεκτική συντήρηση γιατί αυτές οι απλές ελλείψεις επιδρούν αρνητικά στην ψυχική διάθεση των ασθενών. Γίνονται αντικείμενο συζητήσεων που αποδίδουν απαισιοδοξία και θλίψη για το τόπο και την ζωή μας.
Συγχωρέστε με για την επιστολή.
Όμως την κρίνω αναγκαία για να έχω την συνείδηση μου ήσυχη.
Γιατί δεν με ικανοποιεί να κλαίω ή να κατηγορώ με βαριούς χαρακτηρισμούς το κράτος και τους υπευθύνους στα καφενεία και στις φιλικές συναναστροφές, μιλώντας αφοριστικά για την κατάσταση του νοσοκομείου μας. Η γκρίνια χωρίς αποτέλεσμα δεν έχει νόημα....ευχαριστώ....''
Πικρό σχόλιο: Οι προεκλογικές μας δαπάνες! και μόνο αυτής της περιόδου, θα ήταν αρκετές για να αλλάξουν την εσωτερική και την εξωτερική εμφάνιση του νοσοκομείου μας, βοηθώντας έτσι, τους ασθενείς συνανθρώπους μας. Είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουν οι συνήθειες και τα πράγματα; Δηλώνουμε παρών.

Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter