Οι νέοι του «Κινήματος Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Οι νέοι του «Κινήματος Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ» στηρίζοντας έμπρακτα τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών παρευρέθηκαν χθες (Κυριακή 3 Οκτωβρίου) στην εκδήλωση της Φιλοζωικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της Φιλοζωικής αποτελούν όαση πολιτισμού και ανθρωπισμού, σε εποχές δύσκολες, που ακόμα και η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο, πόσο μάλλον στους τετράποδους φίλους μας, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Και γι' αυτό, όλοι μας, τους οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και ένα από καρδιάς ευχαριστώ.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο στο νησί μας, η έννοια του πολιτισμού είναι αποκλειστικά συνυφασμένη μόνο με πολυέξοδες παραστάσεις και φεστιβάλ, αφήνοντας στην άκρη το σημαντικότερο όλων, που έχει να κάνει με την πρακτική εφαρμογή του πολιτισμού στην καθημερινότητά μας.
Τόσο από τα χείλη παραγόντων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και της τοπικής, ακούμε συχνά βαρύγδουπες δηλώσεις περί πολιτισμού, όταν στην πράξη όμως οι ενέργειες τους δεν ακουμπούν την ουσία και το πραγματικό νόημα του πολιτισμού.

Στον τομέα της παιδείας, αντίστοιχα, δεν αφιερώνεται ο απαραίτητος χρόνος και η προσοχή που απαιτείται ώστε οι νέες γενιές να αποκτήσουν συνείδηση ενεργού πολίτη, που κάνει πράξη στην καθημερινότητά του τον πολιτισμό, πιστεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, σέβεται τη διαφορετικότητα και αναγνωρίζει ως κάτι θετικό την πολιτισμική ποικιλότητα των κοινωνιών μας.

Η δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, δίνει τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να στελεχώσουν αυτά τα συμβούλια και με τις φρέσκιες ιδέες τους, το δυναμισμό τους και το ανατρεπτικό πνεύμα τους να φέρουν πραγματική επανάσταση στη συνολική θεώρηση περί πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Το Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ και ο Κώστας Καΐσερλης, είναι η μόνη παράταξη που αποδεδειγμένα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, στελεχώνοντας τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Αντιμάχειας και Κω μόνο με νέους ανθρώπους, δίνοντας πραγματικό χώρο δράσης και λόγο στη νέα γενιά.

Νέοι @ «Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ»

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter