Ο Νίκος Μυλωνάς για την ανταλλαγή οικοπέδων στο Ψαλίδι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

ΘΕΜΑ: H σκανδαλολογία είναι υπεκφυγή και αποπροσανατολισμός
Σχετικά με την ανταλλαγή οικοπέδων στο Ψαλίδι

-Πριν λίγο καιρό είχαμε το σκάνδαλο των υπερκοστολογήσεων στο έργο των ποδηλατοδρόμων της Κανάρη, όπου ο πρώην Δήμαρχος, ο όποιος γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες των δημοτικών εργολαβιών, με δικες του μετρήσεις έθεσε θέμα σκανδάλου με προσφυγή στην δικαιοσύνη και ...στο κόμμα του το ΠΑΣΟΚ, περί οικονομικών ατασθαλιών του νυν δημάρχου. Το αποτέλεσμα; Τίποτα. Όλα ξεχαστήκαν, αλλά τα παπαγαλάκια του, το εκμεταλλεύονται στα καφενεία και στις ταβέρνες αφορίζοντας τον ''νυν Δήμαρχο'. Αυτό είναι το πρώτο κύμα σκανδαλολογίας.

-Τώρα τα πράγματα αντιστρέφονται. Προφανώς, με την κατάλληλη ώθηση των ημετέρων του ''νυν Δήμαρχου' γυρνάμε στο 1990-τοσο, αποκαλύπτουμε σκάνδαλα του πρώην Δημάρχου, πάλι εμπλέκεται η δικαιοσύνη και φυσικά επειδή ''δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά'' ο τέως δήμαρχος θα υποστεί τώρα με την σειρά του, τις συνέπειες του δευτέρου κύματος σκανδαλολογίας του ...συντρόφου του!

Α. Αυτό το θέμα, είναι ένα παλιό πολιτικό πρόβλημα που αφορά την ανταλλαγή 2 οικοπέδων κατά παράβαση υφιστάμενων νομικών δεσμεύσεων, με ευθύνη του Δήμου Κω. Συζητήθηκε πολύ από πολλούς τα προηγούμενα χρονια. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στις δημοτικές εκλογές 2002 και 2006. Αποτέλεσε καθοριστικό γεγονός αναδιάρθρωσης των τοπικών μπλοκ διεκδίκησης της δημοτικής εξουσίας. Αναδιέταξε πολιτικές σχέσεις και δημιούργησε συμμαχίας μεταξύ των ''πρώην και νυν Δημάρχου'' και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του νησιού μας, που καθόρισαν και καθορίζουν ακόμη τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας.

Β. Τι έπρεπε νάχει γίνει; Το είπαμε δυο φόρες στον νυν Δήμαρχο στο απελθών δημοτικό συμβούλιο. Οι πληγές των παλιών υποθέσεων, είτε ήταν σκόπιμοι είτε ήταν ατυχείς χειρισμοί, πρέπει να κλείσουν! Μια λογική δημοτική αρχή θα επεδίωκε να κλείσει το ζήτημα, με κατάλληλους χειρισμούς. Η διατήρηση του όμως μονό σκοπιμότητες κρύβει. Το θέμα σήμερα επανέρχεται γιατί αυτό εξυπηρετεί την εκλογική τακτική του νυν Δημάρχου! Γι αυτό και τον κατηγορήσαμε ότι σκόπιμα δεν τις κλείνει. Το ίδιο έγινε και με το Λατομείο. Η κυριότερη πλευρά του θέματος είναι ο αποπροσανατολισμός της εκλογικής διαδικασίας μέσω της χυδαίας σκανδαλολογίας. Αποτέλεσμα θα είναι ο εκτροχιασμός του νηφάλιου πολίτικου διαλόγου που τόσο πολύ εχουμε ανάγκη.

Γ. Ναι! Που οδηγείτε τον τόπο κ.κ. ''νυν και τέως Δήμαρχοι'' εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης της χωράς μας; Περί ποίων σκανδάλων μιλάτε όταν φυλλοροεί το τουριστικό μοντέλο που εσείς δημιουργήσατε στο νησί μας, δημιουργώντας υποβάθμιση, φτώχεια, ανεργία, παραγωγική και κοινωνικη αποδιοργώνωση;

Σας καλούμε να μιλήσουμε για τα πραγματικά μας προβλήματα!
Αυτό είναι το πολιτικό μας ζήτημα!

Για την Σ.Ε. Νίκος Μυλωνάς

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter