Ημερίδα στη Νάξο με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν στη Νάξο το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων με θέμα "Βιώσιμη Ανάπτυξη στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου: Μια δημιουργική πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση".

Οι ομιλητές μίλησαν για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση του οράματος ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών και ανέδειξαν μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης. Αναλύθηκαν παραδείγματα όπως αυτό του Άη Στράτη, της Ανάβρας Μαγνησίας αλλά και άλλα από το διεθνή χώρο με τη βοήθεια πλούσιου οπτικό-ακουστικού υλικού. Συγκεκριμένα:

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον «Οικολογικό Άνεμο» παρουσίασε «Ένα διαφορετικό Μοντέλο Ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο»

Η Χριστίνα Eυθυμιάτου-Καρυστιναίου, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με τον «Οικολογικό Άνεμο» ανέπτυξε τις θέσεις του περιφερειακού σχήματος για «Οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική αλληλεγγύη και διανησιωτική συνεργασία ως βασικοί άξονες μιας ολοκληρωμένης ανάπτυξης για τα νησιά μας».

Ο Νάσος Βατίστας, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, μέλος της επιστημονικής ομάδας Υδριάδας και Αη Στράτη, μίλησε για ένα «Ισορροπημένο Μοντέλο Πράσινης Ανάπτυξης των νησιών μας».

Ο Ξενοφώντας Ζήσης, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, επικέντρωσε την ομιλία του στη σχέση ανάμεσα σε «Βιώσιμη ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Ν. Αιγαίο».

Η Γιολάντα Τότσιου, Γεωπόνος, σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης, έδωσε μια άλλη ιδιαίτερη οπτική της έννοιας «βιώσιμη ανάπτυξη» μιλώντας για «Τουρισμό, Πολιτισμό και τοπική παραγωγική ταυτότητα».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Στέλιος Ευριπιώτης, συντονιστής της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νάξου. Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε θερμή, καθώς ετέθησαν προς τους ομιλητές πολλά ερωτήματα και μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση που διήρκεσε μέχρι αργά.

Συντονιστική Γραμματεία «Οικολογικού Ανέμου»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter