Ο Νίκος Μυλωνάς για τα οικόπεδα στο Ψαλίδι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

ΘΕΜΑ:
Σχετικά με την ανταλλαγή οικοπέδων στο Ψαλίδι

- Η ανακοίνωση της παράταξης του πρώην δημάρχου κ. Καΐσερλη για το θέμα της των ανταλλαγής οικοπέδων στο Ψαλίδι, είναι γεμάτη σκόπιμες διαστρεβλώσεις. Κρίμα! ΐ
- Η παραχώρηση των 350 στρεμμάτων στον Δήμο και η ανταλλαγή οικοπέδων δεν έγινε για να προστατευτεί ο βιότοπος από την δόμηση όπως λέει. Έγινε η θέσπιση των Ζωνών Οικιστικού Έλεγχου ΖΟΕ κι αυτό ήταν μια θετική πολιτική πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής. Όμως οι ΖΟΕ δεν εμπόδισαν την έκδοση της οικοδομικής άδειας του water park, σε επαφή με τον υγροβιότοπο. Χρειάστηκε ένα ειδικό διάταγμα προστασίας του υγροβιότοπου από τον κίνδυνο της δόμησης, που βγήκε επειδή κάποιοι το πάλεψαν και σε αυτό βοήθησε και ο κ. Παυλίδης.
- Η δεύτερη διαστρέβλωση είναι ότι που λέει δεν κτίστηκε ούτε μέτρο κλπ. Ναι μεν το ανταλλαγέν οικόπεδο δεν κτίστηκε, αλλά ο συντελεστής δόμησης του, μεταφέρθηκε και κτίστηκε σε γειτονικό οικόπεδο! Αυτά όμως είναι τεχνικά ζητήματα και μπορούμε να πούμε ότι φτιάχτηκαν ή φτιάχνονται και δεν αποτελούν σκάνδαλα αλλά εμπορικές πράξεις. Θα μείνουμε στο πολιτικό μέρος.
-Το ζήτημα είναι ότι η παραπάνω ανταλλαγή διατάραξε τις επιχειρηματικές ισορροπίες που υπήρχαν στην περιοχή. Και αυτή η διαταραχή μεταφέρθηκε στο τοπικό πολιτικό επίπεδο! Ο τότε δήμαρχος υποχρέωνε το προσωπικό του δήμου σε σκοπίμως λειψές εισηγήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο. Φωνές που αντιδρούσαν υποχρεώνονταν να σωπάσουν. Η εξουσία του ... μιλούσε! Οι χαμένοι αντεπιτέθηκαν πλησιάζοντας την αντι-εξουσία! Τα πράγματα έτσι έγιναν.
-Τα γεγονότα λοιπόν αναδιέταξαν τις κατεστημένες πολιτικές σχέσεις και δημιούργησαν νέες συμμαχίες μεταξύ των 2 μπλοκ των ''πρώην και νυν Δημάρχου'' και συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του νησιού μας. Αυτό καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας. Η μάχη ήταν λυσσαλέα και την ζήσαμε. Ο τόπος μας το πλήρωσε και το πληρώνει. Το να συνεχίσουμε να μιλάμε γι αυτά με αυτό τον τρόπο είναι σαν να επιβάλλουμε αυτά τα ίδια γενεσιουργά γεγονότα να καθορίζουν ακόμη και τώρα τις εξελίξεις στον τόπο μας! ΛΑΘΟΣ! Το ζητούμενο είναι η αυτονομία του εκάστοτε δημάρχου, των κάθε φορά ανθρώπων που χειρίζονται ή θα χειριστούν την δημοτική εξουσία από την σκιά των επιχειρηματικών συμφερόντων. Από την σκιά του χρήματος. Αυτό είναι το πολιτικό ζήτημα και το ζητούμενο των δημοκρατικών διαδικασιών που παραβιάζονται..... ανεπαισθήτως. Δυστυχώς.
- Δεν περιμέναμε ότι ο τέως Δήμαρχος θα άφηνε αναπάντητο το θέμα.
 Περιμέναμε όμως λίγη ειλικρίνεια. Η ανακοίνωση του είναι τουλάχιστον :''παλαιοπολιτικάντικη!''
Δεν θα επανέλθουμε.

Ελπίζουμε στην υποβάθμιση του θέματος τις επόμενες λίγες προεκλογικές μέρες.

Για την Σ.Ε. Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter