Συνάντηση Κ. Καΐσερλη με το Σύλλογο Μελισσοκόμων Κεφάλου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Το πρόσωπο του Κώστα Καΐσερλη για Δήμαρχο του ενιαίου Δήμου Κω επέλεξαν και οι Μελισσοκόμοι Κεφάλου.

Όλα δείχνουν ότι η τελευταία μας ελπίδα είναι ο Κώστας Καΐσερλης και οι συνεργάτες του, τόνισαν τα μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεφάλου.

Σε ένα εξαιρετικό και δημοκρατικό κλίμα, χθες το απόγευμα, έγινε αναφορά των προβλημάτων των μελισσοκόμων της περιοχής, από τα μέλη του συλλόγου. Την αγωνία και ταυτόχρονα την απογοήτευσή τους για τη μέχρι σήμερα στήριξη του πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα του κλάδου της μελισσοκομίας εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι. Αναφέρθηκαν στη δυσκολία να πουλήσουν την παραγωγή τους, αφού μεγάλη ποσότητα φέτος θα μείνει στις αποθήκες τους, την απίστευτη δυσκολία στο να μεταφέρουν στα γειτονικά νησιά τις κυψέλες τους και στο γεγονός ότι η ΒΙΜΕΛ αιμορραγεί όλα αυτά τα χρόνια.

Για την παράταξή μας, τόνισε ο Κώστας Καΐσερλης, είναι υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές υποστήριξης για την μελισσοκομεία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

1.Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για την άμεση δημιουργία, όχι ενός, αλλά πολλών μελισσοκομικών πάρκων, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα στους παραγωγούς μελισσοκόμους, την παραγωγή μελιού με χαμηλό κόστος.
2.Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη επιστημονικής υποστήριξης και προστασίας των μελισσοκόμων.
3.Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η δημιουργία εργαστηρίου πιστοποιημένου ποιοτικού ελέγχου.
4.Είναι άμεση προτεραιότητα μας η δημιουργία πάρκου παραγωγικών δραστηριοτήτων και εκθέσεων.
5.Είναι ξεκάθαρη και αναγκαία, στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, η στήριξη της δημοτικής αρχής, προς όλους εσάς για τη διατήρηση καλής γειτονίας με τα γύρω νησιά.
6.Είναι ξεκάθαρη η θέση μας για την αναδιάρθρωση της ΒΙΜΕΛ, έτσι ώστε να καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο υποστήριξης και φροντίδας της παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα της μελισσοκομίας με το ποσοστό του 52% στον Δήμο και του 48% στους μελισσοκόμους.
7.Στηρίζουμε ξεκάθαρα και διαθέτουμε χώρους υποστήριξης για τον τομέα της μελισσοκομίας.
8.Για μας το θυμαρίσιο μέλι, πρέπει να πωλείται πρώτα απ' όλα στην τιμή που του αναλογεί και του αξίζει και βεβαίως είναι υποχρέωσή μας να έχουμε ξεκάθαρη κατεύθυνση στην αποκλειστική ταυτότητα του θυμαρίσιου μελιού με την Κω.

Κως, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010
«Κίνημα Πολιτών Κω, ΟΡΑΜΑ»

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter