Συλλογική δήλωση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Συμπαράταξης Ελπίδας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Υποβάλουμε την υποψηφιότητας της παράταξης μας για τρίτη συνεχή εκλογική περίοδο.

Η συμμετοχή μας είναι αυτονόητη γιατί έτσι υποστηρίζουμε εκλογικά την πολιτική πρόταση της Σ.Ε. για τα πράγματα του τόπου μας. Είναι αυτονόητη γιατί έχουμε παρουσιάσει ένα πολιτικό έργο που πρέπει να κριθεί. Έχουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι η πολιτική μας είναι πρόταση διεξόδου από την πολυδιάστατη οικονομική και κοινωνική κρίση του τόπου μας.

- το γεγονός: με την έκδοση του πιστοποιητικού εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου πόλεως Κω, στοιχείο απαραίτητο για την συμμέτοχη στο ψηφοδέλτιο, και πριν ανακοινώσουμε οτιδήποτε, ειδοποιείται ο μηχανισμός του κ. Δημάρχου. Αρχίζουν τα τηλέφωνα και οι πανταχόθεν πιέσεις. Η συμμετοχή ακυρώνεται!......Aυτά γίνονταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα ξέρουμε...Η δημοτική αρχή θέτει μπροστά από το καθήκον της καθιέρωσης της ελευθεροφροσύνης των πολιτών τον έλεγχο τους. Αντί της δημοκρατικής εξέλιξης τις πελατειακές σχέσεις, τις υποσχέσεις και τις πιέσεις. Έτσι ακυρώνεται η σημασία της συμμετοχής και της πολιτικής. Όλα στον βωμό της διατήρησης της ίδιας αρρωστημένης κατάστασης για την απλή αναπαραγωγή της εξουσίας. Χρειαζόμαστε μια ανοικτή δημοκρατική αρχή που θα βάλει της βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού μας. Που θα ΑΛΛΑΞΕΙ τα πράγματα.

-Υπάρχουν 5 δημοτικές προτάσεις σε αυτές τις εκλογές. Δεν είναι τυχαίο που είναι τόσες πολλές προτάσεις. Δείχνει την δυσκολία της εποχής και των προβλημάτων μας. Δείχνει και την αντίστοιχη δυσκολία των εκλογών. Είναι σίγουρο ότι δεν εκλέγεται Δήμαρχος στις 7-11-2010. Την πρώτη Κυριακή θα επιλεγεί το δημοτικό συμβούλιο. Είναι το πιο κρίσιμο σημείο. Πρέπει να εκλεγούν οι ''άριστοι'', κατά τον Αριστοτέλη. Αυτοί θα καθορίσουν την ποιότητα της δημοτικής διαχείρισης την επόμενη περίοδο. Την ποιότητα της πολιτικής. Την δεύτερη Κυριακή θα εκλεγεί ο δήμαρχος που είναι το εκτελεστικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου, ο χαρακτήρας του οποίου επηρεάζει εκφράζει το ήθος και το ύφος της δημοτικής πλειοψηφίας. Η πολιτική όμως έχει να κάνει με τους συσχετισμούς στο δημοτικό συμβούλιο ανάμεσα στις 5 προτάσεις που κατατίθενται. Εκεί, στον συσχετισμό δύναμης που θα καταγραφεί, κρίνεται η προοπτική των εισοδημάτων και της προστασίας του φυσικού πλούτου του νησιού μας.

-Η εκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από τις πολιτικές που επιβάλλει η οικονομική κρίση και το Μνημόνιο. Κοινωνικές συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι η δυσπραγία, η απογοήτευση και ο φόβο για το αύριο που οδηγεί: είτε στην αναζήτηση ιδιωτικών και εξατομικευμένων λύσεων, είτε στην αποχή. Αυτές οι συμπεριφορές ευνόησαν και ευνοούν τις παρατάξεις του νυν και του πρώην δημάρχων και καταγράφτηκαν στα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν. Ευνοούν τα καταστημένα μπλοκ τοπικής εξουσίας και δυσκολεύουν τις πολιτικές της αλλαγής. Πολιτικές που θέτουν το ατομικό πάνω από το συλλογικό. Εμείς αντίθετα, προωθούμε συλλογικές επιδιώξεις μέσω της λαϊκής δράσης και της κινητοποίησης και της δημοτικής εξουσίας. Η παραγωγική ανασυγκρότηση που προτείνουμε απαιτεί την οικονομική στροφή από τον γιγαντισμό και τον μαζικό τουρισμό, στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που διαφοροποιούν το παραγόμενο προϊόν σε μια κατεύθυνση προϊόντων ισχυρής τοπικής ταυτότητας και ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων.

Αισιοδοξούμε στην θετική κρίση της κοινωνίας του νησιού μας.
Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα προσπαθήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την κοινωνία μας.

Συλλογική δήλωση
των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Σ. Ε.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter