Το Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ για συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

18 ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης, ξεπερνά κάθε όριο.
Κάποιοι στη Δημοτική Αρχή του Δήμου της Κω, προεξάρχοντος του κ. Κυρίτση, οχυρώνονται πίσω από τη δύναμη που τους δίνει η εφήμερη εξουσία που ασκούν, και νομίζουν ότι μπορούν να κατευθύνουν τα πάντα.

Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.
Νομίζουν ότι μπορούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν αχυράνθρωπους για να εξυπηρετούν τα άνομα συμφέροντα τους, χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους
Νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράζουν συνειδήσεις με τη δύναμη που τους δίνουν τα δήθεν έργα και οι ημέρες τους.
Νομίζουν ότι μπορούν να εμπλέκουν τις επαγγελματικές τους σχέσεις με τις θεσμικές που οι πολίτες τους έχουν εκχωρήσει.
Ματαιοπονούν. Προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών οι πράξεις τους. Δηλώνουμε ότι η ανοχή μας, η ανοχή της κοινωνίας, τελείωσε.
Τους προειδοποιήσαμε πάρα πολλές φορές, να μην προκαλούν. Τους καλέσαμε να σεβαστούν τη νοημοσύνη των Δημοτών. Παρόλο που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι κανόνες που έχει επιβάλλει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι εξαιρετικά αυστηροί, ο κ. Κυρίτσης και η παρέα του συνεχίζουν το ίδιο βιολί της πρόκλησης.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ, συνεχείς διαφημίσεις, χωρίς όριο. Ακριβές καταχωρήσεις, οβιδιακές μεταμορφώσεις. Από πού χρηματοδοτούνται όλα αυτά; Από ποιες τσέπες βγαίνουν;
Πριν λίγες μέρες, ήταν ο κ. Βοναπάρτης. Εντεταλμένος της Δημοτικής Αρχής, φιλοξενήθηκε στα δελτία ειδήσεων της δημοτικής τους τηλεόρασης, προκειμένου να παίξει ένα ρόλο που του είχαν σκηνοθετήσει.
Ως εδώ. Που ήταν η Δημοτική τηλεόραση όταν έγινε η καταγγελία για το τεράστιο σκάνδαλο των ποδηλατόδρομων;
Που ήταν η δημοτική τηλεόραση όταν η περιβόητη εταιρεία ΑΙΓΙΑΛΟΣ πληρωνόταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για εργασίες που δεν έκανε;
Που ήταν η Δημοτική τηλεόραση όταν προέκυπτε η τριπλάσια χρέωση στα κολωνάκια των ποδηλατόδρομων από την κανονική;
Που ήταν η Δημοτική τηλεόραση όταν ο κ. Κυρίτσης κατέβαζε τα παντελόνια του στους πολίτες;
Που ήταν η Δημοτική τηλεόραση όταν ο Δήμαρχος αποκαλούσε τους πολίτες σκουλήκια;
Που ήταν η Δημοτική τηλεόραση όταν ο κ. Κυρίτσης έλεγε στους απλήρωτους εργαζόμενους του λατομείου να πάνε να κόψουνε το λαιμό τους;
Πουθενά δεν ήταν. Η μάλλον ήταν. Στα μεγάλα και χλιδάτα γραφεία των αφεντικών τους.
Οι κ. Κυρίτσης και Θαλασσινός θα μείνουν στην ιστορία ως οι άνθρωποι που επέβαλαν με φασιστικό τρόπο την βαθύτατα αντιδημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής τηλεόρασης.
Το χθεσινό όμως περιστατικό με το ρεπορτάζ για την βραδυνή του κ. Μήτση, ξεπέρασε κάθε όριο. Θυμίζει το Γιάννης Κερνά, Γιάννης Πίνει.
Ο κ. Κυρίτσης, μηχανικός του κ. Μήτση όπως και ο ίδιος δημόσια έχει παραδεχθεί. Ο κ. Μήτσης με οικονομικές εκκρεμότητες προς το Δήμο με ποσά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Και σε πλήρη συνεργασία Μήτσης και Κυρίτσης, μέσα από τις καταχωρήσεις της εφημερίδας του πρώτου, προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και προκαλούν τα μέγιστα, σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
Προκαλούν τους δημότες που δεν έχουν να αγοράσουν ψωμί για τις οικογένειες τους. Προκαλούν τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους. Προκαλούν τους πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των φροντιστηρίων των παιδιών τους.
Το χρήμα ρέει άφθονο και προκαλεί. Και από δίπλα η Δημοτική τηλεόραση, να αναπαράγει παράνομα και έξω από κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αυτές τις καταχωρήσεις, αφιερώνοντας τόσο χρόνο, που ακόμα και οι φανατικότεροι υποστηρικτές του κ. Κυρίτση δυσανασχετούν.
Τι θα λένε στις 7 του Νοέμβρη, όταν οι πολίτες δώσουν αποστομωτική απάντηση στη διαπλοκή και στους εκφραστές της; Οι πολίτες αυτή την διαπλοκή θα την τιμωρήσουν. Θα πουν ένα ηχηρό όχι, σε αυτούς που με τη δύναμη του χρήματος καλύπτουν τα τεράστια πολιτικά τους κενά. Θα πουν ένα ηχηρό όχι σε αυτούς που ενώ διαχειρίζονται την εξουσία, αδυνατούν και να συγκροτήσουν πλήρες ψηφοδέλτιο.
Που ξανακούστηκε εν ενεργεία Δήμαρχος να μην μπορεί να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο; Είναι, πράγματι, πρωτοφανές να ζητάει ο κύριος Κυρίτσης να κυβερνήσει τρεις Δήμους όταν δεν μπορεί να συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο. Οι 87 υποψήφιοι αντί των 93, δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο την πολιτική τους γύμνια.
Ως εδώ. Δεν πρόκειται να υπάρξει λεπτό άλλης ανοχής. Οι κ. Κυρίτσης και θαλασσινός αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για το καθεστώς που δημιούργησαν και για τις συνέπειες που αυτό θα προκαλέσει.

Κως, 20 Οκτωβρίου 2010
«Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ»

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter