Δύναμη Αλλαγής: περιοδείες Γ. Κυρίτση στην Κω και την Αντιμάχεια

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Στις οδούς ΚΑΝΑΡΗ και ΑΒΕΡΩΦ της πόλης Κω συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οι περιοδείες του Δημάρχου Κω και υποψήφιου Δημάρχου κ. Γιώργου Κυρίτση επικεφαλής υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.
"Είμαι υπερήφανος για ένα έργο που άλλαξε ολόκληρη την περιοχή, έδωσε ζωή στις επιχειρήσεις και ανάσες οικονομικές στους πολίτες" δήλωσε ο κ. Γιώργος Κυρίτσης για να συνεχίσει λέγοντας:
"Όσο και αν κάποιοι πεισματικά δε θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα, να λασπολογούν χωρίς να ντρέπονται, το έργο είναι εδώ και οι πολίτες μιλούν γι' αυτό.
Μας αρκεί η εκτίμηση των συμπολιτών μας ".
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Γιώργος Κυρίτσης μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου.
Σε δέκα δράσεις που αλλάζουν την Αντιμάχεια και το Μαστιχάρι αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Κυρίτσης ιεραρχώντας τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν γρήγορα, δίνοντας ξανά ζωή και αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή.
Οι δράσεις αυτές που έχουν σχέση με όλο το πλέγμα ζωής και ανάπτυξης είναι οι παρακάτω:
• Η πρώτη δράση αφορά στον πολιτισμό, με την κατασκευή πολιτιστικού πολύκεντρου, αντί δημαρχείου που είχε μελετηθεί, αξιοποίηση της οικίας Καραμπεσίνη και όλων των ιστορικών στοιχείων της Αντιμάχειας.
• Τα νέα σχολικά κτίρια, παιδικό σταθμό και το κέντρο υγείας Αντιμάχειας, αφορά η δεύτερη δράση.
• Οι αναπλάσεις στον οικισμό της Αντιμάχειας με αξιοποίηση και του κτιρίου του πρώην Γεωργικού συνεταιρισμού είναι η τρίτη δράση.
• Η διαχείριση και η ποιότητα του νερού είναι ο στόχος της τέταρτης δράσης.
• Η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος με επιβολή ανταποδοτικών τελών στις οχλούσες εγκαταστάσεις, που υπάρχουν ήδη στην Αντιμάχεια καλύπτονται από την πέμπτη δράση.
• Έμπρακτη στήριξη του πρωτογενή τομέα, ίδρυση "μελισσοκομικού πάρκου" μεταξύ Αντιμάχειας – Κεφάλου, ανάπτυξη – επέκταση της ΒΙΜΕΛ αποτελούν την έκτη δράση.
• Η ανάπτυξη του Μαστιχαρίου και η αναγόρευσή του σε κέντρο της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής, με εφαρμογή του σχεδίου πόλης, αναπλάσεις και διανοίξεις δρόμων, προστασία των ακτών κ.α. είναι οι παρεμβάσεις για την έβδομη δράση.
• Η αποκατάσταση του υπάρχοντος λιμανιού, το νέο σύγχρονο λιμάνι για τις ανάγκες του νησιού με τις απαραίτητες υποδομές όπως και η ενίσχυση της ΑΝΕΜ αποτελούν την όγδοη και την ένατη δράση.
• Τέλος, η ένταξη στο συνολικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, με τη σύνδεσή τους μέσω τακτικής αστικής συγκοινωνίας με το Μαστιχάρι, την Αντιμάχεια, την πόλη της Κω και το υπόλοιπο νησί είναι η δέκατη δράση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τοποθέτησή του ο κ. Γιώργος Κυρίτσης για όλους τους τοπικούς άρχοντες της Αντιμάχειας από τους κοινοτάρχες κ. Ηλία Τάλλαρο, Ντίνο Παπανικολάου θεμελιωτή και του Καποδιστριακού δήμου Ηρακλειδών μέχρι τον σημερινό δήμαρχο κ. Στέργο Μπίλλη.
"Ο Ντίνος σας, ο Ντίνος μας" τόνισε ο κ. Κυρίτσης "ελάμπρυνε την Τ.Α. στο νησί μας και όχι μόνο" όσον αφορά δε στον κ. Στέργο Μπίλλη φανερά συγκινημένος ο κ. Γιώργος Κυρίτσης είπε:
"Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που θα παραλάβω και θα υλοποιήσω ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που η δημοτική αρχή του δήμου Ηρακλειδών με επικεφαλής τον Στέργο Μπίλλη σχεδίασε και έφερε στη φάση αυτή".
Τέλος, καταχειροκροτούμενος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην αφήνουν καμία μέρα μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη να πάει χαμένη, μεταφέροντας το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΝΙΚΗΣ σε κάθε γωνιά του νησιού ώστε η εντολή του λαού στη "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ" να είναι ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Γραφείο Τύπου
"ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Η ομιλία του Γ. Κυρίτση στην Αντιμάχεια:

Συμπολίτισσες & Συμπολίτες,
Είναι πολλοί που λένε:
Η Αντιμάχεια είναι το κέντρο του νησιού.
Είναι η Κοινότητα, η πρώην Κοινότητα, η έδρα του μεγαλύτερου σ' έκταση Καποδιστριακού δήμου, το μέρος εκείνο του νησιού μας, που συγκεντρώνει τις πιο σημαντικές δραστηριότητες, με έντονη την παρουσία του διαχρονικά στην εξέλιξη του νησιού.
Η Αντιμάχεια της αγροτιάς και της επιστήμης
Των ανθρώπων του μόχθου και της προκοπής.
Η Αντιμάχεια του πολιτισμού και της παράδοσης.
Δεκάδες πράγματα μπορείς να βρεις και να τα αντιστοιχίσεις στους ανθρώπους και τον ευλογημένο αυτό τόπο.
Θέλω να σας πω απλά τι είναι για μένα η Αντιμάχεια.
Πώς την νιώθω και πώς νιώθω κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσά σας.
Είναι για μένα λοιπόν "η πολιτική μήτρα" που με μεγάλωσε, με δίδαξε και με βοήθησε στην πολιτική μου πορεία και παρουσία από τα πρώτα χρόνια που εγκαταστάθηκα στην Κω, μετά τα φοιτητικά χρόνια.
Εδώ ανδρώθηκα πολιτικά όταν από το '87 και μετά ο Μάνος ο Θεοδωρίδης, ως γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, μου ανέθεσε την ευθύνη της Τ.Ο. του χωριού.
Εδώ συνάντησα ανθρώπους, κάποιοι απ' αυτούς δεν είναι πια στη ζωή, είναι όμως ανάμεσά μας, μαζί με όλους εσάς και οδηγούν τα βήματά μας.
Οδηγούν τα βήματά μας σε έργα αγάπης, πίστης, προσφοράς και ελπίδας γι' αυτό το νησί.
Τις κουβέντες τους, τις παρακαταθήκες τους φέρνω ξανά και ξανά στο νου, όταν οι απορίες, αν θέλετε το παράπονο, για όλους αυτούς που θέλουν να μας χωρίσουν, έρχονται να πνίξουν το μυαλό μου.
Και είναι τότε που λέω ΟΧΙ.
Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και για κανένα λόγο να μας χωρίσει.
Να σπείρει ζιζάνια, να πικράνει ψυχές, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό μόνο και μόνο για την καρέκλα.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να χωρίσουμε τον κόσμο, να ξαναγυρίσουμε στα πράσινα, γαλάζια, κόκκινα ή παρδαλά καφενεία.
Έχουμε μοναδική υποχρέωση και αυτήν υπηρετούμε, την ΕΝΟΤΗΤΑ της κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι,
Περάσαμε από τις κοινότητές μας το '98 στον Καποδιστριακό δήμο Ηρακλειδών.
Η Αντιμάχεια ευτύχησε να' χει στο τιμόνι της λαμπρούς κοινοτάρχες.
Από τον Ηλία τον Τάλλαρο πέρασε στον Ντίνο.
Τον λέω με το μικρό του όνομα, γιατί ξέρετε, ορισμένοι άνθρωποι, έχουν δέσει την παρουσία τους, όχι μόνο με το έργο, αλλά πάνω απ' όλα με την ανθρώπινη διαπροσωπική σχέση.
Και ο Ντίνος ο Παπανικολάου, ήταν και είναι πάντα, ο Ντίνος σας. Ο Ντίνος μας.
Αυτόν έταξε ο κόσμος του Δήμου Ηρακλειδών το '99 να βάλει τα θεμέλια και να περάσουμε από τις κοινότητες στο Δήμο Ηρακλειδών.
Το δήμο των τριών κοινοτήτων, των τριών κοινωνιών, των πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων στην ανάπτυξη και την οικονομία.
Και τα κατάφερε να στήσει ένα δήμο με προοπτικές ανάπτυξης και στόχο την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών.
Άφησε έτσι τη σφραγίδα του στην Τ.Α. του νησιού μας, για να παραδώσει σε νεότερα στελέχη που διοικούν σήμερα τον Δήμο Ηρακλειδών.
Απ'αυτούς παραλαμβάνουμε από το νέο χρόνο, δρομολογημένα έργα, μελέτες και προγραμματισμό που προσαρμοσμένος στο γενικό σχεδιασμό του ενιαίου Δήμου, υπηρετεί την ισόρροπη ανάπτυξη.
Έχουμε έτσι από τις 6 Οκτώβρη υπογεγραμμένη τη σύμβαση για τις μελέτες αποχέτευσης της Αντιμάχειας και του Μαστιχαρίου, πράγμα που σημαίνει πως πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο 2011 ξεκινήσουμε τα έργα, για να τα οδηγήσουμε στον ήδη υπάρχοντα βιολογικό της Καρδάμαινας ή αν χρειαστεί να φτιάξουμε ίσως στο Μαστιχάρι, να το κάνουμε.
Έχουμε όμως μπροστά μας το μέλλον.
Το μέλλον που πρέπει να σχεδιάσουμε με σοβαρότητα και στο κέντρο του, τον άνθρωπο.
Γι' αυτό θέλω να ξεκινήσω από τις δράσεις μας αυτές.

ΔΡΑΣΗ πρώτη.
Η Αντιμάχεια του πολιτισμού, γίνεται το κέντρο μεγάλων πολιτιστικών δράσεων, στεγάζοντας όλες τις δραστηριότητες αυτές στο μεγάλο πολιτιστικό Πολύκεντρο, με τροποποίηση της μελέτης για το Δημαρχείο και προσαρμογή της σε πολιτιστικό κτίριο.
Η Αντιμάχεια της παράδοσης, αξιοποιεί το σπίτι της μεγάλης ΑΝΝΑΣ ΣΑΡΗ-ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ, που γίνεται μουσειακός χώρος και συνδέεται στη διαδρομή με το παραδοσιακό σπίτι.
ΔΡΑΣΗ δεύτερη.
Τα παιδιά μας, οι γονείς μας και εμείς θέλουμε ποιότητα στη ζωή, την εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια.
Νέο σύγχρονο κτίριο παιδικού σταθμού κτίζεται άμεσα στο ακίνητο του Δήμου.
Το Κέντρο Υγείας περνά στο Δήμο και γίνεται το κέντρο ανάπτυξης του δικτύου υγείας, που ο ισχυρός δήμος μας, δημιουργεί σε όλο το νησί.
Στο ίδιο κτίριο αναπτύσσονται δράσεις για την τρίτη ηλικία, που θέλουμε να απολαμβάνει καθημερινά τη ζωή και να αισθάνεται παρούσα και δημιουργική.
ΔΡΑΣΗ τρίτη.
Οι αναπλάσεις σε όλο τον οικισμό συνεχίζονται μετά την πλατεία Αγ. Αποστόλων, με πρώτη παρέμβαση στην πλατεία Αγ. Τριάδας και ταυτόχρονα αξιοποίηση του κτιρίου του συνεταιρισμού που ήδη αγοράστηκε από το Δήμο.
Το κτίριο διαμορφώνεται έτσι ώστε και την ιστορία της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην περιοχή να αναδεικνύει, αλλά και τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας να εξυπηρετεί, ως συμβουλευτικό κέντρο.
ΔΡΑΣΗ τέταρτη.
Το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, το νερό και η διαχείρισή του περνά σε νέα εποχή.
Ο σεβασμός στην αξία του, οι ανάγκες των ανθρώπων, η ποιότητα του νερού, η επάρκεια και η σωστή διαχείρισή του για να μη το στερηθούν τελείως οι επόμενες γενιές, είναι υποχρέωσή μας.
Συνεχίζομε λοιπόν την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων, ελέγχουμε τις απώλειες, εγκαθιστούμε άμεσα σύστημα επεξεργασίας του, ώστε να φτάνει στον καταναλωτή καθαρό και υγιεινό.
Ειδικά σ' αυτόν τον τομέα δεν πρέπει να χάσουμε λεπτό.

ΔΡΑΣΗ πέμπτη.
Δεν έχουν άδικο όσοι λένε με παράπονο πως όλες οι οχλούσες το περιβάλλον εγκαταστάσεις έγιναν στην Αντιμάχεια, με συνεχή ρύπανση του περιβάλλοντος, χωρίς κανένα όφελος για την Αντιμάχεια και το Μαστιχάρι.
Εμείς λέμε: Το Περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητά μας.
Το αποδείξαμε στην Κω.
Το ίδιο κάνουμε σε όλο το νησί.
Με το σύνθημα ο «ρυπαίνων πληρώνει», όπως το βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αντιμάχεια πρέπει να εισπράξει οφέλη από όλες τις εγκαταστάσεις που φιλοξενεί.
Τον ΧΥΤΑ, το αεροδρόμιο, τη ΔΕΗ, τα καύσιμα.
Τα οφέλη αυτά πρέπει να επενδύονται στους ανθρώπους και το περιβάλλον.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το επιβάλλουμε στις επιχειρήσεις που δεν το αντιλαμβάνονται.
Πρέπει όμως ν' αναδείξουμε και τον περιβαλλοντικό μας πλούτο, όπως το δάσος της Πλάκας και όχι μόνο.
Μας αξίζει ένα καλύτερο περιβάλλον και εμείς πρέπει να το προστατεύσουμε και να το αναδείξουμε.
ΔΡΑΣΗ έκτη.
Στηρίζουμε έμπρακτα τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία.
Με μέτρα που βοηθούν τους παραγωγούς από το νερό μέχρι τις δεξαμενές, όπου απαιτούνται, και την ίδρυση του Μελισσοκομικού Πάρκου μεταξύ Αντιμάχειας – Κεφάλου.
Υποχρέωσή μας η ανάπτυξη και επέκταση της ΒΙΜΕΛ, ώστε να γίνει ανταγωνιστική, όχι μόνο στα Δωδ/σα, αλλά και στη χώρα ολόκληρη.
ΔΡΑΣΗ έβδομη.
Το Μαστιχάρι, μπορεί και πρέπει να γίνει κέντρο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Με δράσεις που αφορούν στον οικισμό, αλλά και άλλες που απλώνονται στα γύρω νησιά.
Η επίσπευση της μεταγραφής του σχεδίου πόλης στο κτηματολόγιο, οι διανοίξεις δρόμων, η δημιουργία των πλατειών και των Κ.Χ. που έχουν προβλεφθεί, γίνονται άμεσα.
Αποδείξαμε στον Δήμο της Κω ότι μπορούμε, παρά τα ανάλογα προβλήματα που είχαμε και εκεί.
Μέτρα προστασίας των ακτών και ανάδειξής τους, πρέπει άμεσα να ληφθούν, ώστε να μη φτάσουμε σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες.
ΔΡΑΣΗ όγδοη:
Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των φυκιών στο υπάρχον λιμάνι, που πρέπει και αυτό να αναγνωριστεί ως λιμάνι.
Το νέο σύγχρονο λιμάνι που η μελέτη του Ε.Μ.Π. το προτείνει στην περιοχή μετά τη ΔΕΗ, καθιστά το Μαστιχάρι, κέντρο ανάπτυξης και ισχυρό οικονομικό κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος.
Όμως για να ξεκινήσει πρέπει πρώτα να συμφωνήσετε εσείς, να παλέψουμε όλοι μαζί και βέβαια να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομών. Δρόμοι, δίκτυα κ.λ.π.
ΔΡΑΣΗ ένατη.
Η ΑΝΕΜ ενισχύεται και γίνεται ισχυρός παράγοντας στην ακτοπλοΐα, δένοντας όλα τα νησιά μεταξύ μας, λειτουργώντας ακτινωτά δρομολόγια προς τα μικρά νησιά γύρω από την Κω.
ΔΡΑΣΗ δέκατη.
Η ένταξη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και ενεργή σύνδεση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων με το Μαστιχάρι, την Αντιμάχεια και το υπόλοιπο νησί.
Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει ο «Καλλικράτης», εξασφαλίζει οφέλη και όχι μόνο επιβαρύνσεις, απ' όλες τις μεγάλες μονάδες.
Μπορούμε, το αποδείξαμε στην Κω, να ωφεληθούμε ως Δήμος και αυτό το απαιτούμε.
Σας μίλησα, Φίλες και Φίλοι,
Για τις δράσεις που πρέπει από την 1η του Γενάρη να τρέξουμε για την Αντιμάχεια και το Μαστιχάρι.
Σας είπα αυτά που οφείλει μια σύγχρονη δημοτική αρχή να κάνει, προκειμένου ο τόπος μας να προχωρήσει και να βρει τη θέση που του αξίζει και αξίζει στους ανθρώπους του.
Έχουμε όμως μόλις 12 μέρες μέχρι την Κυριακή των εκλογών.
Η 7η του Νοέμβρη είναι καθοριστική μέρα για το παρόν και το μέλλον.
Είναι η μέρα ορόσημο για το νησί και τη χώρα.
Η Τ.Α. ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πορεία της χώρας.
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι η προοδευτική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και σε αυτά που πιθανόν να μην έχουν έρθει ακόμη.
Από εμάς εξαρτάται αν θα πάμε μπροστά ή αν θα μείνουμε στάσιμοι με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στις 7 του Νοέμβρη απαντούμε ΝΑΙ στη πρόκληση, επιλέγουμε αυτούς που θέλουν να υπηρετήσουν το τόπο και όχι τις καρέκλες, τις προσωπικές φιλοδοξίες ή τις μισαλλοδοξίες τους.
Στις 7 του Νοέμβρη λέμε ΝΑΙ στο σχέδιο και σηκώνουμε τα μανίκια για δουλειά.
Μέχρι την ημέρα όμως αυτή δεν εφησυχάζουμε.
Μεταφέρουμε το μήνυμά μας παντού.
Το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα.
Μιλούμε με τα έργα μας και όχι με αντιπαλότητες, προσβολές ύβρεις.
Γιατί σ' αυτές τις εκλογές συγκρίνεται το ΠΑΛΙΟ με το ΝΕΟ, η απαξίωση των ανθρώπων με το ΗΘΟΣ που υπηρετούμε εμείς στην πολιτική, το ΕΡΓΟ με τα κούφια λόγια.
Αυτές είναι στην πράξη οι συγκρίσεις.
Αυτά βλέπει ο πολίτης και κρίνει.
Εμπρός λοιπόν.
Ούτε μια ώρα χαμένη μέχρι τις εκλογές.
Να φτάσει η φωνή μας παντού.
Να φτάσει η φωνή της αγάπης μας για το νησί παντού.
Έτσι θα πάρουμε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.
Έτσι ξεκινούμε πιο γρήγορα δουλειά και όλοι μαζί από την 1η του Γενάρη ανοίγουμε πανιά για το μεγάλο ταξίδι του ενιαίου δήμου του νησιού μας.

Ο επικεφαλής της παράταξης
"ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ"
Γιώργος Ι. Κυρίτσης

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter