Οικολογικός Άνεμος: συγκοινωνίες για τα νησιά όλο το χρόνο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Πραγματοποιήθηκε χθες 28/10/2010 η προγραμματισμένη δημόσια συζήτηση στο Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό (ΔΗ.ΡΑ.Σ.) της Κω με εκπροσώπους των περιφερειακών συνδυασμών.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά έλαμψαν διά της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της παράταξης «Ν. Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του κ. Μαχαιρίδη και «Λαϊκή Συσπείρωση» της κ. Καφαντάρη χωρίς καν να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν τους λόγους της απουσίας τους. Έτσι μετά την ακύρωση της συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό Red έχουμε και άλλο κρούσμα άρνησης διαλόγου και συζήτησης.

Φαίνεται ότι για κάποιους, οι πολίτες δε χρειάζεται ή δεν πρέπει να ενημερωθούν. Μπορούν να ψηφίσουν χωρίς να ακούσουν θέσεις, απόψεις και προτεινόμενες λύσεις.

 Από την άλλη πλευρά, εν έτει 2010, υπάρχει η απαράδεκτη κατάσταση του ακριτικού  Καστελλόριζου που συνδέεται με τη Ρόδο μέσω Τουρκίας, ενώ αναγκάζεται να προμηθεύεται είδη πρώτης ανάγκης από τη γείτονα χώρα. Ακόμα και για να πάει ένας Έλληνας πολίτης να ψηφίσει στο Καστελλόριζο θα πρέπει να το κάνει μέσω Τουρκίας!

Ακόμα και έτσι όμως, η συζήτηση έγινε και ο «Οικολογικός Άνεμος» έδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει πρόγραμμα και σχέδιο το οποίο έχει δημοσιοποιήσει και κάνει γνωστό στους πολίτες του Ν. Αιγαίου από τις αρχές Αυγούστου. Eστιάζουμε σε πρωτοβουλίες της περιφέρειας για “πρασίνισμα” των μεταφορών, ασφαλή πλοία και λογικές τιμές εισιτηρίων. Επιδιώκουμε αξιόπιστες, ναυτικές συγκοινωνίες, αλλά και σύνδεση των νησιών τόσο μεταξύ τους όσο και με τα μεγάλα λιμάνια όλο το χρόνο και όχι κατ΄ εξαίρεση. Προτείνουμε μέτρα για σχεδιασμό των συγκοινωνιών με διαφάνεια, και με βάση τις ετήσιες ανάγκες των νησιών μας.

Τα προβλήματα στο Ν. Αιγαίο δυστυχώς δεν σταματούν λόγω εκλογών. Αντίθετα συνεχίζουν να είναι πιεστικά και να ζητούν λύσεις. Λύσεις για τις οποίες κάποιοι αποφεύγουν να συζητήσουν καταφεύγοντας απλά στις γνωστές μεγαλόστομες δηλώσεις, ανέξοδες επισκέψεις και στις παραδοσιακές πελατειακές σχέσεις.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter