Συνεχίζονται οι περιοδείες στελεχών του Οικολογικού Ανέμου σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ» περιόδευσε μαζί με τον εκπρόσωπο τύπου του συνδυασμού στα Δωδεκάνησα Δημήτρη Γρηγοριάδη, καθώς και άλλα στελέχη του συνδυασμού, στην πόλη και σε χωριά της Κω και συζήτησαν με πολίτες για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για ένα βιώσιμο μέλλον των νησιών. Ο Δημήτρης Γρηγοριάδης συμμετείχε επίσης σε ένα debate για τα θέματα της περιφέρειας στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΗΡΑΣ.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, δήλωσε μετά την επίσκεψή του στην Κω: “Ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει στους υποψήφιους περιφερειάρχες να μιλήσουν σε κάθε μέσο πάνω από μία φορά και ούτε μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά πάνελ αν δεν συμμετέχουν και τα 2/3 των υπόλοιπων υποψηφίων. Για το λόγο αυτό, ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ απηύθυνε ήδη από τις 4/10 πρόσκληση για τηλεοπτικές συζητήσεις σε 6 νησιά προς όλους τους συνυποψήφιους/ες για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Την πρόσκληση αποδέχθηκαν μόνο ο κ. Συρμαλένιος και αρκετά αργότερα, και ο κ. Κόκκινος που επιχείρησε μάλιστα να την παρουσίασει ως δική του ιδέα (!). Απ’ο,τι φαίνεται η άρνηση του κ. Μαχαιρίδη και της κ. Καφαντάρη δεν είναι μόνο προς την πρότασή μας, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή τους στο δρόμο προς τις κάλπες: Όχι στον πολιτικό διάλογο. Ναι σε μονολόγους εκ του ασφαλούς. Όμως, δεν είναι δυνατόν να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών του Ν. Αιγαίου που στις 7 Νοεμβρίου θα εκλέξουν για πρώτη φορά Περιφερειακό Συμβούλιο με αρμοδιότητες, δυνατότητα διαχείρισης σημαντικών κονδυλίων και λήψης κρίσιμων αποφάσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες. Εμείς έχουμε πρόγραμμα. Καλούμε τους νησιώτες να το διαβάσουν και να το συγκρίνουν με αυτό των κυρίων διεκδικητών της περιφέρειας. Αν κατορθώσουν να το βρουν...».

Ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε το βράδυ της 28/10 την Πάτμο  και συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες του νησιού μαζί με την Ειρήνη Γρυλλάκη και τον Ανέστη Κλεούδη, υποψήφιους του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ από την Πάτμο. Συναντήθηκε επίσης με τον υποψήφιο δήμαρχο Πάτμου κ. Γρ. Στόικο και με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τους δυο συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημαρχία και συζήτησαν θέματα που αφορούν σε ένα πιο πράσινο-βιώσιμο μέλλον του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Μιχάλης Κουμπιός και ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκαν τους Λειψούς και είχαν συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού κ. Μπενέτο Σπύρου, με τον οποίο συζήτησαν τις πρωτοβουλίες του δήμου και τις δυνατότητες συνεργασίας στην κατεύθυνση της αειφορίας / βιωσιμότητας του νησιού.  Ο Μιχάλης Κουμπιός συνέχισε σπίτι - σπίτι τις συζητήσεις με κατοίκους του νησιού, ενώ είχε συνάντηση και με φορείς των Λειψών, όπως με τον πρόεδρο των ψαράδων κ. Βασίλη Σκλαβούνο, τον πρόεδρο των επαγγελματιών κ. Τάκη Καίρη καθώς και με ομάδα νέων του νησιού με τους οποίους συζήτησαν το ενδεχόμενο δενδροφύτευσης 1000 δέντρων στους Λειψούς.

Ο Νίκος Χρυσόγελος βρέθηκε το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στη Ρόδο όπου είχε συνεργασία με τους υποψηφίους και τις υποψήφιες του συνδυασμού για την οργάνωση της εκλογικής καμπάνιας την τελευταία και κρίσιμη εβδομάδα. Συμμετείχε, επίσης, μαζί με στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού που οργάνωσαν ενεργοί πολίτες της Ρόδου, δραστηριότητα που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία αφού συγκεντρώθηκαν μέσα σε μια μέρα – για 4η συνεχόμενη φορά – πάνω από 20 τόννοι χαρτιού για αποστολή στην ανακύκλωση   αντί για τη χωματερή. Επίσης συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας του Ζεφυριού από μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και κυρίως πλαστικών που κατέβασε το ρέμα μετά την πρόσφατη βροχή. Ο Νίκος Χρυσόγελος μαζί με στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ περιόδευσαν τις δυο μέρες σε στέκια νεολαίας, στην παλιά πόλη και στην Πόλη της Ρόδου.

Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με τον Οικολογικό Άνεμο, Χριστίνα Ευθυμιάτου -Καρυστιναίου, περιόδευσε στο νησί της Σαντορίνης, από Πέμπτη 28 μέχρι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λέλα Μαγκανάρη (συγγραφέα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ανέλκυση του Sea Diamond) και Ξενοφώντα Λιγνό (ηλεκτρολόγο μηχανικό, Πανεπιστημιακό δάσκαλο στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο).

Τα στελέχη του «Οικολογικού Ανέμου» είχαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους συναντήσεις με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ανέλκυση του Sea Diamond και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σαντορίνης (τον απερχόμενο Έπαρχο Σαντορίνης κ. Ρούσσο και τον δραστήριο Πρόεδρο της συνενούμενης Κοινότητας Οίας –Θηρασιάς, κ. Γιώργο Χάλαρη) αλλά και υποψήφιους και πολίτες του νησιού. Στόχος των συναντήσεων ήταν να εντοπίσουν, εξετάσουν και αναδείξουν τις προοπτικές λύσεων για τα σημαντικά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα του νησιού, αλλά και τις δυσκολίες που υφίστανται στα πλαίσια και της διοικητικής αλλαγής με τον Νόμο Καλλικράτη και της οικονομικής κρίσης.

Κεντρικά θέματα των συζητήσεων ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, η χωροταξική οργάνωση –βάση για στήριξη μιας πολυδιάστατης ανάπτυξης στο νησί, η ανάγκη για ανάδειξη των νησιωτικών ιδιαιτεροτήτων της περιφέρειας ως εργαλείου για τη δρομολόγηση λύσεων σε όλους τους τομείς  και η ανάληψη πρωτοβουλιών από την νέα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για  την ανέλκυση του ναυαγίου Sea Diamond.  Αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες των μικρών νησιών της Εκλογικής Περιφέρειας Θήρας και οι τρόποι υποστήριξής τους μέσα από τη συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αναπτυξιακών φορέων και πανεπιστημιακών –ερευνητικών ιδρυμάτων.

Τα συμπεράσματα των διαβουλεύσεων αυτών, τα στελέχη του «Οικολογικού Ανέμου» προσπάθησαν να σταχυολογήσουν -προβάλλουν στη ζωντανή συνέντευξη που έδωσαν στον Τηλεοπτικό Σταθμό Σαντορίνη Volcano TV και να τονίσουν τη σημασία υπερψήφισης  του «Οικολογικού Ανέμου» στις Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Η Χριστίνα Ευθυμιάτου –Καρυστιναίου,  στη συνέντευξη στη Σαντορίνη TV δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπερψήφιση του Οικολογικού Ανέμου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα οποία τα περιβαλλοντικά προβλήματα έχουν αφεθεί να αποκτήσουν χαρακτήρα πρώτης προτεραιότητας και η ανάγκη για μια διαφορετική πραγματικά «πράσινη» ανάπτυξη αναδεικνύεται ως επείγουσα και άμεση. Ζητάμε να ψηφιστούμε και να λειτουργήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως μοχλός πίεσης για τη λύση προβλημάτων και την δρομολόγηση απαραίτητων αλλαγών, με δεδομένη την αδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάχθηκαν στην εξουσία να το πράξουν. Και έχουμε δεσμευτεί να λειτουργήσουμε ως μέσο αμφίδρομης πληροφόρησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές και σε ενεργούς πολίτες, φορείς της κοινωνίας των νησιών αλλά και δραστήρια στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης–ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων.  Πιστεύουμε ότι οι πολίτες που έχουν επιλέξει την ψήφο στον Οικολογικό Άνεμο δεν μπορούν να εγκλωβιστούν σε πολωτικά δικομματικά διλήμματα, γιατί αναγνωρίζουν την επείγουσα και κρίσιμη ανάγκη να πνεύσει ένας διαφορετικός άνεμος στο Νότιο Αιγαίο”

Τις επόμενες μέρες ο Μιχάλης Κουμπιός θα περιοδεύει σε Σύμη, Ρόδο, Κω και Τήλο, ενώ ο Νίκος Χρυσόγελος θα βρεθεί στη Σύρο, την Τήνο, την Μύκονο και τη Σίφνο μαζί με τη Χριστίνα Ευθυμιάτου.


--

Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://ecoanemos.wordpress.com

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter