Περιοδεία του Μιχάλη Κουμπιού στους Λειψούς και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου με τον «Οικολογικό Άνεμο» Μιχάλης Κουμπιός βρέθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 30-31 Οκτωβρίου στους Λειψούς.

Συναντήθηκε και άκουσε τα προβλήματα και τις ανησυχίες ανέργων οικοδόμων στο νησί, επιχειρώντας να τους ενισχύσει το ηθικό που ήταν ομολογουμένως πεσμένο. Σημείωσε πως το νησί τους έχει ένα σημαντικό φυσικό πλούτο που μπορεί να τους καθοδηγήσει στο δρόμο για διέξοδο από την κρίση αν είναι διατεθειμένοι να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε άλλα επαγγελματικά πεδία. Χαρακτηριστικά ανέφερε τις επαγγελματικές δυνατότητες που υπάρχουν στην τυποποίηση και οικολογική πιστοποίηση τοπικών προιόντων όπως οι ιδιαίτερες ποικιλίες βρώμης και κάππαρης. Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Κουμπιός «το περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει σύμμαχό μας στη διέξοδο από την οικονομική κρίση αν συντονιστούμε μαζί του και λειτουργήσουμε με βάση τις αρχές της αειφορίας και με σεβασμό στη φέρουσα ικανότητα των ευαίσθητων οικοσυστημάτων των νησιών μας».

Ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Νίκος Χρυσόγελος είχαν μια εγκάρδια συνάντηση με τον επί πολλά χρόνια δήμαρχο Λειψών, κ. Μπενέτο Σπύρου, ο οποίος είναι υπέρμαχος ενός πραγματικά πράσινου μοντέλου ανάπτυξης στα νησιά μας. Υπήρξε από τους πρώτους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου που τοποθετήθηκε ενάντια στη «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού θεωρώντας πως το μοντέλο αυτό οδηγεί μόνο σε βαρβαρότητες και αδιέξοδα σε βάθος χρόνου. Ο κ. Σπύρου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνδυασμό του Οικολογικού Ανέμου στις επερχόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο των ψαράδων κ. Βασίλη Σκλαβούνο στην ψαρόσκαλα του νησιού. Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι το μεγάλο πρόβλημα της αλιείας εντοπίζεται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και στο γεγονός ότι η εφαρμογή του ευρωπαικού κανονισμού για μια πραγματικά βιώσιμη αλιεία σκοντάφτει στις γνωστές πελατειακές σχέσεις και τις κοντόφθαλμες λογικές που παραδοσιακά ακολουθούνται στη χώρα μας. Υπήρξε όμως και συμφωνία σχετικά με τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων σαν αυτές που προτείνει ο «Οικολογικός Άνεμος». Λύσεις που μπορούν να ενισχύσουν τους ψαράδες με διάφορους τρόπους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα όμως το θαλάσσιο πλούτο μας.

Όμάδα νέων του νησιού ζήτησε από το Μιχάλη Κουμπιό να βοηθήσει ώστε να φυτευτούν 1000 δέντρα στο νησί. Εκείνος δεσμεύτηκε εκ μέρους του «Οικολογικού Ανέμου» ότι εθελοντές επιστήμονες του περιφερειακού μας σχήματος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την ομάδα νέων μπορούν να εργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η κάθε παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον του νησιού να σέβεται τις ανάγκες του οικοσυστήματος και την τοπική βιοποικιλότητα.

Τέλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των επαγγελματιών κ. Τάκη Καίρη, ο οποίος χρησιμοποιεί ως βάση για τα υλικά στο φούρνο του πρώτες ύλες του νησιού. Ο κ. Καίρης εξέφρασε την αγωνία του για την κρίση αλλά ταυτόχρονα και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι η κρίση θα αποτελέσει αφορμή για επιστροφή των νέων στον πρωτογενή τομέα. Ο Μιχάλης Κουμπιός τόνισε ότι κάτι τέτοιο απαιτεί στοχευμένες πολιτικές που θα οδηγήσουν τα νησιά μας σε ισόρροπη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον μακριά από το μονοδιάστατο μοντέλο τουρισμού που ακολουθείται τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Μιχάλης Κουμπιός συνεχίζει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα με επισκέψεις στην Κάλυμνο, τη Σύμη, τη Ρόδο, την Κω, προτού καταλήξει στο νησί του την Τήλο για να ψηφίσει.


--
Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://ecoanemos.wordpress.com

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter