Γράμμα από την Κω στον Πρωθυπουργό

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

*γράφει ο Βασίλης Ν. Πης

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,  δεν θα σας ψηφίσω στις επερχόμενες διοικητικές εκλογές και στις επόμενες βουλευτικές, γιατί

Μοιάζετε με άνθρωπο που έχασε κάθε επαφή με την πολιτική πραγματικότητα. Ξεριζώνεται ο κοινωνικός ιστός. Οικογένειες διαλύονται.

Δεν φταίνε όλοι κύριε πρωθυπουργέ· τα μαύρα πρόβατα τα ‘‘ σφάζουν’’ για να μείνει λευκό το μαντρί.

Η πολιτική σας απέναντι στα εισοδήματα των φτωχών, μου θυμίζει ειρωνεία και ντεκόρ. Αναλαμβάνεται δεσμεύσεις, αλλά δεν έχουν σαν αποτέλεσμα την κοινωνική αλλαγή. Και να πως ονειρεύεται- ακόμα- ένας πολίτης την αλλαγή:

1.     Να μην χρυσοπληρώνει σαν καταναλωτής τα προϊόντα των πολυεθνικών

2.     Να μην γίνονται κόλαση τα όνειρα των παιδιών του,  για εργασία, αξιοπρέπεια, προστασία και σεβασμό

3.     Να μην κάμει  μαθηματικούς υπολογισμούς για να πληρώσει  τα φροντιστήρια,  τη ΔΕΗ, την βενζίνη, την έξοδο για φαγητό κάθε μήνα……….., να μην φοβάται όταν μπαίνει μέσα σε νοσοκομείο, πολεοδομία,  εφορία……

4.     Να είχε μια σημαντική μείωση στη δόση του δανείου του, όταν  προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κτίσει την Α’ κατοικία του

5.     Να μην ζει σαν χαμένος, ανήμπορος μια παρωδία και μια ψευδαίσθηση

6.     Να μην πλήρωνε από τη τσέπη του την μισθοδοσία του κλήρου

Είναι τόσα πολλά κύριε πρωθυπουργέ· αλήθεια σας αρέσουν τα πρότυπα που προβάλλει η ελληνική τηλεόραση σήμερα; Πού είναι η άλλη Ελλάδα που είχατε υποσχεθεί; Πού είναι το ΠΑΣΟΚ  που μάχεται και θέλει να συμβάλλει σε ένα άλλο μέλλον για τον τόπο;

Αλήθεια, υπάρχουν σήμερα εγχειρήματα που θα άξιζε το κόπο να θυσιάσει κάποιος το ατομικό του συμφέρον; Φοβάμαι  πως όχι κύριε πρωθυπουργέ. Η γενιά μου αισθάνεται σαν τους ιθαγενείς που τους σφάζανε οι Ισπανοί αποικιοκράτες με τις ευλογίες της καθολικής εκκλησίας.

Η αιχμηρή πλέον βεβαιότητα επαληθεύεται σε αυτό το ‘‘ τσουνάμι’’ του καπιταλισμού και της ελεύθερης με ‘‘ αλυσίδες ’’ αγοράς. Οι άνθρωποι της αγοράς είναι διασταύρωση, ύαινας και γατόπαρδου.

Σε λίγο θα είστε ο νέος Καίσαρας  Βοργίας. Τίποτα δεν έλειπε για να βασιλεύσει, εκτός από το βασίλειο.

 

Κως, 27-10-2010

Βασίλης Πης

Από τις παρυφές της Ευρώπης και τις

νότιες θάλασσες του Αιγαίου

Συγγραφέας

Βασ. Γεωργίου 3

85 300  Κως, Δωδεκάνησα, ΕΛΛΑΔΑ

22420-22051, 28655

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter