Συμπαράταξη Ελπίδας: απόφαση της συνέλευσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

1. Στην συνέλευση μας κατατέθηκαν οι σκέψεις των μελών, φίλων και ψηφοφόρων της παράταξης μας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7-11-2010. Συζητήσαμε πλευρές της πολιτικής μας δράσης με κριτική διάθεση ψάχνοντας απαντήσεις στο ερώτημα: γιατί δεν είχαμε αύξηση του εκλογικού μας ποσοστού, παρά την προσπάθεια των 4 χρόνων.

Θα επανέλθουμε στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον προγραμματισμό της πολιτικής μας δουλειάς στο νέο περιβάλλον ολόκληρου του νησιού μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

2. Γνωρίζουμε ότι πολλοί πολίτες θα ήθελαν να πάρουμε συγκεκριμένη θέση για την επιλογή της δεύτερης Κυριακής.
Και οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι, είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δικες μας επιδιώξεις, με το πρόγραμμα μας και τις θέσεις μας.
Δεν μιλούν για μια ανοικτή δημοκρατική διαχείριση των δημοτικών δεδομένων.
Δεν στοχεύουν στην ισχυρή τοπική οικονομία μέσω ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Δεν θέτουν το ζήτημα της αλλαγής του μοντέλου τοπικής παραγωγής μέσω δημοτικής εξουσίας.
Αδιαφορούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την προστασία των φυσικών πόρων και την περιβαλλοντική ισορροπία του νησιού μας.
Οι πολιτικές πρακτικές τους και οι προγραμματικές τους θεωρήσεις όπως κατατέθηκαν την προεκλογική περίοδο, δεν μας δίνουν το κίνητρο να επιλέξουμε τον έναν από τους δυο!

3. Ο τόπος μας περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο. Στα επόμενα χρόνια προδιαγράφεται συνέχιση της πτωτικής πορείας της τοπικής οικονομίας. Ευθύνες γιαυτό έχουν και οι δυο μονομάχοι της Κυριακής, γιατί ήταν μόνιμα στελέχη του τοπικού συστήματος εξουσίας!
Η χωρίς αρχές οξύτατη αντιπαράθεση τους δεν προοιωνίζει καλές εξελίξεις.
Εμείς στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία θα είμαστε δύναμη συνεννόησης, σύγκλισης και προβολής εναλλακτικών προτάσεων, με στόχο μια καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα στο τέλος της τετραετίας.

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter