Η ομιλία του Γ. Κυρίτση στα ΜΜΕ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εκλογές 2010

H ομιλία του Δημάρχου και υποψηφίου Δημάρχου του ενιαίου Δήμου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση, που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 13:00, στην αίθουσα του Δ.Ο.Τ. στα ΜΜΕ.

 

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες μου,

Σε δύο μέρες όλοι μας, οι πολίτες της Κω καλούμαστε να επιλέξουμε το Δήμαρχο του νησιού μας.

Η Κυριακή της πρώτης εκλογής δεν ανέδειξε νικητή, έστειλε όμως μήνυμα.

Μήνυμα που εμείς πήραμε και οφείλω να ομολογήσω ήταν πολύ σημαντικό.

Όπως πολύ σημαντικό είναι, να δούμε πως φτάσαμε σ’αυτό το αποτέλεσμα.

Σε όλη αυτή λοιπόν τη μακρά προεκλογική περίοδο, γιατί η περίοδος αυτή ξεκίνησε από την επομένη των εκλογών του 2006, συγκρίθηκαν-συγκρούστηκαν αν θέλετε δύο πολιτικές.

Η πολιτική των έργων, του ήθους, της μη απάντησης στις προκλήσεις, τη λάσπη, τις ύβρεις από τη μία και η πολιτική της μαύρης προπαγάνδας, της λάσπης, του ψέματος, της κατασυκοφάντησης από την άλλη.

Φαίνεται λοιπόν εκ πρώτης όψεως, ότι υποτιμήσαμε το κόστος της λάσπης, του ψέματος της μαύρης προπαγάνδας.

Ήταν συνειδητή επιλογή μας όμως.

Να μην απαντούμε στον οχετό λάσπης.

Να υπομένουμε την απαξίωση, τις προσβολές, ακόμα και τις βιαιοπραγίες εις βάρος μας.

Ασχοληθήκαμε με το έργο μας.

Αυτό που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Αυτό που έβγαλε την Κω από την απομόνωση την κράτησε όρθια στην οικονομική κατάρρευση που οδηγήθηκε η υπόλοιπη χώρα, την έκανε πρωταθλήτρια στον τουρισμό και ζηλευτή από πολλούς.

Σήμερα όλοι μιλούν για το έργο μας.

Κώοι και επισκέπτες.

Αυτό δεν μπόρεσε ν’ αντέξει ο αντίπαλος της δεύτερης Κυριακής και γι’ αυτό μεταχειρίστηκε τα μέσα που γνωρίζει πολύ καλά.

Είναι αυτά που είπα πιο πριν.

Λάσπη - ψέματα - απειλές - εκβιασμοί και πολυδάπανη εκλογική πορεία.

Για το κόστος της οποίας και το που διοχετεύτηκε το χρήμα θα πούμε μετά τις εκλογές, και πιστέψτε με έχουμε αρκετά να πούμε.

Την Κυριακή όμως ψηφίζουμε και το δίλλημα είναι πολύ σημαντικό.

Συγκρίνουμε το παρελθόν, την παρουσία του και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας επί ημερών του, με το παρόν, την παρουσία, το έργο και το ήθος του, πάντα με βλέμμα στο μέλλον.

Στο μέλλον που απαιτεί σίγουρα βήματα, γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε και ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ" δήμος να οργανωθεί σωστά και σε σύγχρονες βάσεις αλλά και το νησί να περάσει ομαλά στη νέα περίοδο που προδιαγράφεται πολύ δύσκολη για τη χώρα.

Αυτό το πέρασμα στο μέλλον το εγγυόμαστε εμείς η "ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ".

Γιατί το μέλλον κτίζεται πάνω στην αλήθεια, στις καθαρές θέσεις και στο σωστό σχεδιασμό.

Δεν κτίζεται στα ψέματα για δήθεν εκατοντάδες διορισμών, όταν ΟΛΟΙ ξέρουν ότι οι προσλήψεις απαγορεύονται ρητά, για δημιουργία δημοτικών εργαστηρίων DNA, για δουλειές σε ντόπια συνεργεία, για έκδοση νομισμάτων και άλλα παρόμοια αστεία πράγματα που έχουν κάνει την Κω περίγελο παντού.

Το μέλλον κτίζεται πάνω σε γερές βάσεις με σύγχρονα υλικά και όχι ανάλογα με αυτά του κακού παρελθόντος που κατέστρεψε περιουσίες, εκμαύλιζε συνειδήσεις, έκανε λίγους ημέτερους πλούσιους, κρατούσε την πλειοψηφία των πολιτών σε ομηρία, χρησιμοποιούσε δυο πρόσωπα, ένα για να εκδικείται υπογείως και άλλο για μόστρα.

Το μέλλον κτίζεται πάνω στην ηθική και τη διαφάνεια στα οικονομικά και όχι σε όλα αυτά που οδήγησαν για 22 χρόνια την κοινωνία να αναρωτιέται ποιοι την οδηγούν και που πηγαίνει με τις κραυγές για βλάκες και μαλ…, για νταβατζήδες και όλα αυτά που κατά καιρούς εκστομίζονται από ένα άνθρωπο που δε σεβάστηκε ούτε την παρουσία του κλήρου και της ιεραρχίας μας όταν σε απερίγραπτη κατάσταση τα εκστόμιζε. Δεν χτίζεται το μέλλον στην αδιαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης που οδήγησε την κοινωνία να αναρωτιέται πως πλούτισαν διάφοροι γνωστοί - άγνωστοι.

Το μέλλον δεν κτίζεται στο φόβο και το ψέμα για τις πέργκολες και τα μαγαζιά του καθενός όταν η κοινωνία βοά για τις πρακτικές που ακολούθησε ο ίδιος άνθρωπος 22 χρόνια κυνηγώντας όλους όσοι δεν ήταν "κολλητοί" του, μέχρι να τους βάλει στο χέρι για τις κατασκευές στα προκήπια για τις δήθεν νομιμότητες όπως το καθεστώς του αξιολογούσε ως νομιμότητες.

Το μέλλον δεν χτίζεται πάνω σε παράνομες πράξεις που φτώχυναν το Δήμο και πλούτισαν κολλητούς, ούτε σε αντίστοιχες υποσχέσεις, γιατί η Κως γνωρίζει ποιος διαχειρίστηκε 22 χρόνια την περιουσία του Κωακού λαού και πως την διαχειρίστηκε.

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε μόνο δυο μέρες από την επαναληπτική εκλογή της 14ης Νοέμβρη και πρέπει όλοι να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τι θέλουμε, ποιες είναι οι ανάγκες των καιρών που θέλουμε να πάει το νησί και τι σημαίνει ισχυρός Δήμος.

Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω, να χάσουμε χρόνο και ότι κτίσαμε τα τέσσερα χρόνια να πάνε χαμένα;

Θέλουμε το νησί μας να πετύχει με έργα, δράσεις και σοβαρή, τίμια διαχείριση να γίνει πρότυπο παντού με την Κέφαλο, την Αντιμάχεια, την Καρδάμαινα, το Πυλί, το Ασφενδιού κάθε οικισμό του να αναπτύσσεται όπως πρέπει;

Θέλουμε ένα ισχυρό Δήμο δίπλα στον κάθε πολίτη, με σύγχρονη διάρθρωση παραγωγικές υπηρεσίες και μπροστάρη στον αγώνα της ανάπτυξης;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα απαντούμε με την ψήφο μας την Κυριακή.

Είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε όλοι ποιος, με ποιους συνεργάτες και ποιο συνδυασμό μπορεί να κάνει πράξη όλα όσα θέλουμε. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος πως θα μας υπερψηφίσετε την Κυριακή βάζοντας οριστικά τέλος στο παρελθόν και τους εκφραστές του.

Όσον αφορά εμένα:

Έδωσα, δίνω και θα δίνω την ψυχή μου γι’ αυτόν τον τόπο.

Ανάλωσα την τετραετία που πέρασε όσες δυνάμεις είχα, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου, για να φτιάξουμε μια πόλη, που μας κάνει περήφανους.

Μια πόλη που ελκύει τους επισκέπτες να την βλέπουν και να την χαίρονται και τους Κώους να αξίζει να την ζουν.

Φρόντισα σε δύσκολους καιρούς, οικονομικής κρίσης, να φέρω χρήματα στην Κω, να κάμω έργα και με σφιχτή οικονομία και πλήρη διαφάνεια, να έχω το ταμείο του Δήμο γεμάτο.

Πάσχισα και μάτωσα, για το γενικό καλό όλων μας, που μέσα σε αυτό είναι και το καλό του καθ’ ενός ξεχωριστά.

Σαν άνθρωπος σίγουρα έκανα λάθη, σίγουρα στενοχώρησα κάποιους πότε όμως δεν είχαν προσωπικές αναφορές αυτά.

Αισθάνομαι υπηρέτης όλων σας και στην υπηρεσία σας θα είμαι και πάλι μέρα - νύχτα για το νησί μας για τα παιδιά όλων των Κώων για το μέλλον του τόπου μας.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης

"ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ"

Γιώργος Ι. Κυρίτσης

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter