H δάδα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics του 2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Λιτή και απέριττη, απολύτως αντιπροσωπευτική του κινήματος Special Olympics, είναι η δάδα των Παγκόσμιων Αγώνων του 2011 που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο. Δημιουργία του οίκου ΖΟΛΩΤΑΣ, σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, με ύψος 45 εκατοστά και βάρος 1.450 γραμμάρια, είναι η δάδα με την οποία θα μεταφερθεί η Φλόγα της Ελπίδας κατά τη λαμπαδηδρομία που θα ολοκληρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στις 25 Ιουνίου 2011, στην Τελετή Έναρξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics.

Την πρώτη δάδα προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Κάρολο Παπούλια η Πρόεδρος της Ο.Ε. ΑΘΗΝΑ 2011, κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου μαζί με τον αθλητή Special Olympics Κώστα Τζουμέρκα, οι οποίοι τον επεσκέφθησαν στο Προεδρικό Μέγαρο αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης για την επίσημη παρουσίαση, μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης κ. Χρήστο Αηδόνη.

Η κα. Δεσποτοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τους δέχθηκε, τόνισε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι. Η σημερινή μέρα για μας είναι πολύ σημαντική γιατί παρουσιάσαμε τη δάδα των αγώνων και πρέπει την πρώτη δάδα να την προσφέρουμε σε εσάς. Με τέτοιον Εθελοντή που έχουμε, τον πρώτο Πολίτη της Χώρας, είμαστε σίγουροι ότι οι αγώνες θα στεφθούν από απόλυτη επιτυχία. Ήδη συμβάλατε στην επιτυχία των αγώνων γιατί ακολουθώντας το δικό σας παράδειγμα, έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τώρα 14.500 εθελοντές. Ο στόχος μας είναι 19.000 και συνεχίζουμε την καμπάνια.»

Απαντώντας ο κ. Κάρολος Παπούλιας, είπε: «Χαίρομαι που συμβάλλω κι εγώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους γι' αυτή την πολύ σημαντική δουλειά που κάνετε και σίγουρα θα πάμε καλά».

Νωρίτερα, κατά την παρουσίαση της δάδας, η κα Δεσποτοπούλου στην ομιλία της τόνισε: «Βρισκόμαστε 263 ημέρες πριν από τους Αγώνες, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Η συγκυρία δύσκολη. Εμείς με πείσμα προχωρούμε στη διοργάνωση με την συμπαράσταση τόσο της Πολιτείας όσο και των επιχειρηματιών Ελλήνων και Ξένων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δημιουργό της Δάδας κ. Γεώργιο Παπαλέξη του οίκου ΖΟΛΩΤΑΣ. Είναι μια δάδα που θα μεταφέρει μηνύματα συνύπαρξης, αγάπης και αλληλεγγύης. Η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 απ΄όπου και θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Υφυπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, Χρήστος Αηδόνης: «Ακούγοντας τα δικά σας λόγια μπορεί κάποιος να ταξιδέψει σε έναν κόσμο αλληλεγγύης αγάπης και συναδέλφωσης. Αυτοί οι αγώνες έχουν την έννοια της συμμετοχής και όχι του πρωταθλητισμού. Πρόκειται για το μεγάλο γεγονός του 2011. Εμείς ως Πολιτεία έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και να την στηρίξουμε».

Ο Γιώργος Παπαλέξης δημιουργός της δάδας, ανέλυσε διεξοδικά τις πηγές έμπνευσης και στην ομιλία του υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Special Olympics γι΄αυτήν την ευκαιρία που μας δόθηκε να δημιουργήσουμε μια δάδα-κόσμημα όπως την ονομάσαμε στον οίκο ΖΟΛΩΤΑΣ. Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο. Η δάδα μεταφέρει το μήνυμα για το τέλος των εχθροπραξιών. Επιλέξαμε τον Μαίανδρο αρχαίο σύμβολο του άπειρου, της αιώνιας ζωής. Επίσης έχει και το συμβολισμό της Χειρωνίου λαβής. Πρόκειται για ένα αιώνιο σύμβολο νίκης απέναντι στο ακατόρθωτο. Κάτι που ταιριάζει σε αυτούς τους ξεχωριστούς αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα. Ένα δεύτερο στοιχείο έμπνευσης είναι ο κίονας Ιωνικού ρυθμού. Συνδυάσαμε τον Μαίανδρο, τον Κίονα το μεταλλικό ανθρακί και το χρυσό».

Ο οίκος ΖΟΛΩΤΑΣ θα παραχωρήσει 40 δάδες στην Ο.Ε. Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τις ανάγκες της λαμπαδηδρομίας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter