Στο Καλλιμάρμαρο κατέφθασε ο Γερμανός υπερμαραθωνοδρόμος Jürgen Mennel

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

Σε ειδική τελετή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, τον Γερμανό υπερμαραθωνοδρόμο Jürgen Mennel.
Ο κ. Γερουλάνος συνεχάρη τον κ. Mennel και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του, τη δύναμη και το κουράγιο του, τονίζοντας ότι η προσπάθειά του ταυτοχρόνως αναδεικνύει τις αξίες και τη δύναμη της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμβολική σημασία αυτού που έγινε σήμερα, που ένας δρομέας, ο Μέννελ, συμπλήρωσε μια απόσταση 2.200 χιλιομέτρων, δείχνει τη δύναμη του ανθρώπου και συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο, όλες τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει ο Μαραθώνιος και τις οποίες θέλουμε να διακινήσουμε σε όλο τον κόσμο .

Η επέτειος των 2500 χρόνων του Μαραθωνίου μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διαδρομή που έγινε. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα γεγονότα πολιτιστικά και αθλητικά, τα οποία θα εμπλουτίσουν την εμπειρία αυτής της επετείου.»

Ο Γερμανός υπερμαραθωνοδρόμος Jürgen Mennel ήλθε στην Αθήνα έχοντας ξεκινήσει από το Στρασβούργο την 22α Σεπτεμβρίου, έχοντας διανύσει 2.200 χλμ. μέσα σε διάστημα 30 ημερών, καλύπτοντας περισσότερα από 70 χλμ. την ημέρα.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter