Η τελετή λήξης του τριεθνούς τουρνουά γυναικών στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αθλητισμός

1

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του τουρνουά. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το συγκρότημα χορού Ballarines and dreams της Μελίτας Κανταρτζή τα κορίτσια του οποίου χόρευαν σε όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Στην συνέχεια παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ) μοίρασαν μπλουζάκια του ιδρύματος στις ομάδες. Ο Διοικητής Αστυνομίας της Κω Στέργος Σεντονάς απέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που βοήθησαν τα μέγιστα στην διοργάνωση. Η Β΄ Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας παρέλαβε το αναμνηστικό της από τον αντιδήμαρχο Κω Γιάννη Μπαλαλή, ενώ οι κριτές τιμήθηκαν από την δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο της ΚΕΔΙΚ Ιωάννα Ρούφα.

Στους διαιτητές απένειμε τα αναμνηστικά ο αντιδήμαρχος Κω Γιάννης Μπαλαλής, ενώ την Αρτεμι Σπανού που κατάγεται από την περιοχή (από τη Λέρο) τίμησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλησης Αθανάσιος Μπαραχάνος.

Την Ανθή Χατζηγιακουμή που κατάγεται από την Κω βράβευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω Βασίλης Δρόσος και τον Κώστα Μίσσα ο αντιδήμαρχος Κω Γιάννης Μπαλαλής. Στην τρίτη και την δεύτερη ομάδα Ισραήλ και Ιαπωνία τα αναμνηστικά απένειμε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλησης Αθανάσιος Μπαραχάνος και στην Ελληνική ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση το κύπελλο παρέδωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Η  Νίκη επί της Ιαπωνίας

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τους επίσημους αγώνες της στην Κω, κατά τελευταία μέρα του τριεθνούς τουρνουά που διεξήχθη στο νησί και διοργανώθηκε από τον σύλλογο «Ιπποκράτης» και τον Δήμο της πόλης, υπό την αιγίδα της ΕΟΚ η Εθνική γυναικών, καθώς επικράτησε με 73-66 της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά με 5-0, όμως η Ελληνική ομάδα απάντησε άμεσα και με σερί 6-0 πέρασε μπροστά στο σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 19ο λεπτό όταν η Σπυριδοπούλου με λέι-απ, ύστερα από αιφνιδιασμό έβαλε μπροστά την Ελλάδα με +5 (34-29). Στην τρίτη περίοδο ο αγώνας ήταν αμφίρροπος σε όλη την διάρκειά του, όμως έξι λεπτά πριν τη λήξη η Μάλτση με τρίποντο έκανε το 60-53, κάτω από τις επευφημίες των θεατών που για άλλο ένα απόγευμα γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο της Κω. Με τον ίδιο τρόπο η διαφορά έφθασε τους 10 πόντους (68-58) και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε καθώς οι Ασιάτισσες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 73-66.

Δεκάλεπτα: 19-16, 36-32, 52-51, 73-66

Διαιτητές: Χιγκάσι, Μαγκλογιάννης, Ξάνθος

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 11(1), Δημητράκου 8, Χατζηνικολάου 7, Καλτσίδου, Μάλτση 28(5), Παπαμιχαήλ 6, Σωτηρίου 4, Σπυριδοπούλου 3, Σπανού 6.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Φουμικάζου): Ναγκί 8(2), Σουζούκι 9(1), Μαμίγια 2, Χάτα 8(2), Τακάντα 8, Σούουα, Φουτζιουάρα, Μιτάνι 6(2), Ναγκαόκα 1, Ομπα 3(1), Καουαχάρα 9(2), Ομπάτα, Κουντέκεν 2.

Μάλτση: «Καλή η απόδοσή μας στο τέλος»

Πρώτη σκόρερ της Εθνικής ήταν η Εβίνα Μάλτση με εξαιρετική απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο στις δηλώσεις της μετά το τέλος του παιχνιδιού παρουσιάστηκε συγκρατημένη. «Δεν ήμασταν αυτές που έπρεπε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο στο τέλος παίξαμε καλά και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι το θετικό καθώς ήμαστε στη μέση της προετοιμασίας και πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνθήκες».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter