Οικολόγοι Πράσινοι: ημερίδα με θέμα «Μια βιώσιμη πολιτική για την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία στο Ν. Αιγαίο»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δωδεκανήσου και η Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων σας προσκαλούν, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, στην ημερίδα με θέμα «Μια βιώσιμη πολιτική για την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία στο Ν. Αιγαίο» που διοργανώνεται:

Στη Ρόδο, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Ροδίνι, ώρα 11.30-14.45

Στην Κω, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Κως, ώρα 11.30-14.45

Στις 2 ημερίδες θα συμμετάσχει ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και άλλα στελέχη της κίνησης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» που θα παρουσιάσουν τις προτάσεις της για το περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό στο Ν. Αιγαίο. Θα συμμετάσχει, επίσης, ο Χρήστος Δουλκερίδης, Ροδιακής καταγωγής υφυπουργός Στέγασης, Υπουργός-Πρόεδρος της γαλλόφωνης κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, υπεύθυνος για θέματα Τουρισμού, Παιδείας και Προϋπολογισμού, βουλευτής των βέλγων Οικολόγων Πράσινων.

Στην επιστημονική ενότητα της κάθε ημερίδας θα μιλήσουν προσκεκλημένοι ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού:

-«Η πρότασή μας για να γίνουν τα νησιά κέντρα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας», Μιχάλης Κουμπιός, συνθέτης-στιχουργός, υποψήφιος στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου - Καστελόριζου – Σύμης – Τήλου - Μεγίστης με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».

- «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, επιπτώσεις στα Δωδεκάνησα», Ευστρ. Δουκάκης, Αν. Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

- «Προστασία και Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών: Μία προτεραιότητα για την Ελλάδα», Χρ Καπόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, με εξειδίκευση στα έργα Προστασίας και Ανάπλασης των Ακτών με ήπιες Μεθόδους.

- «Ποια στρατηγική για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών στη Ρόδο: περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική διάσταση», Φ. Κυρκίτσος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Στην ημερίδα σε κάθε νησί έχουν προσκληθεί για παρεμβάσεις και διάλογο θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, δημοτικές κινήσεις και ενεργοί πολίτες.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter