Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ: Συνεργατική Ομάδα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Συνεργατική Ομάδα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Η βούληση της νέας δημοτικής αρχής είναι να εμπλουτίσει τις μέχρι σήμερα παραγωγικές σχέσεις που στηρίζονταν αποκλειστικά στην ατομική επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Η οικονομική επιστήμη προτρέπει τις κλειστές κοινωνίες με μόνιμα μειονεκτήματα, όπως είναι και η δική μας τα μειονεκτήματα της οποίας οφείλονται στον θαλάσσιο αποκλεισμό, να προωθήσουν συνεργατικές δράσεις ως την μόνη απάντηση στον σκληρό ανταγωνισμό για την επιβίωση τους.
Το εγχείρημα των συνεργατικών δράσεων δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής, που αποφάσισε να τις υποστηρίξει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, αλλά υπόθεση της ίδιας της κοινωνίας μας.
Με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής και με την ανάπτυξη του συνεργατικού πνεύματος είναι βέβαιο ότι θα απελευθερωθούν δεξιότητες που μέχρι σήμερα είναι κρυμμένες και ανεκμετάλλευτες. Θα εμφανιστούν νέες καινοτόμες δράσεις αλλά και νέες παραγωγικές δυνάμεις.
Η επιλογή της Συνεργατικής Ομάδας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Σ.Ο.Ε.Ε.) ως πρώτης συνεργατικής δράσης είναι αυτονόητη. Απαντά στην ανάγκη η κοινωνία μας να αποκτήσει το δικό της εργαλείο τεκμηρίωσης, ενημέρωσης και δημοσιότητας, που θα υποστηρίξει όλες τις μετέπειτα δράσεις και έργα των μεγάλων αλλαγών που επιχειρούνται.

Στόχοι

Οι στόχοι της δημιουργίας και υποστήριξης της Σ.Ο.Ε.Ε. είναι:

1. Η ανάπτυξη συνεργατικής δράσης μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας που έχουν αποφοιτήσει από σχολές κοινωνιολογίας, επικοινωνίας, δημοσιογραφίας και άλλων συναφών επιστημονικών πεδίων, με σκοπό την συλλογική παραγωγή θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
2. Η υποστήριξη, μέσω της επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης και δημοσιότητας, των πολιτών, των στόχων και των δράσεων που για πρώτη φορά τίθενται και θα υλοποιηθούν από την δημοτική αρχή ως καινοτόμες δράσεις για την οικονομική ανάκαμψη και την απασχόληση των νέων ανέργων επιστημόνων μας.

Σύσταση

Η συνεργατική ομάδα θα είναι μία πολυμετοχική εταιρία ιδιωτικού δικαίου, με ισότιμη συμμετοχή των μελών της, ως προς την μετοχική σύνθεση, η οποία στην πρώτη περίοδο θα λειτουργήσει με αναθέσεις έργου από το Δήμο και σταδιακά θα απελευθερώνεται δημιουργώντας δικές της παραγωγικές δραστηριότητες, προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Την σύσταση αλλά και την λειτουργία της θα υποστηρίξει το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογίας, θέτοντας αρχές και κανόνες λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών, με πλήρη στοιχεία για την επιτυχία της αποστολής της.

Μέλη

Για την συμμετοχή ενός μέλους στην συνεργατική ομάδα απαιτείται βιογραφικό σημείωμα και ατομική έκθεση, στην οποία θα παρατίθενται οι απόψεις και οι καινοτόμες ιδέες για τη δράση και την αποστολή της.
Η συμμετοχή των μελών στην Συνεργατική Ομάδα θα γίνει με πλήρη δημοσιότητα και διαφάνεια, υπό την επίβλεψη του ΣΕΜΜΕΚ.

Μέσα

Για την διεκπεραίωση της αποστολής και του έργου της Σ.Ο.Ε.Ε. θα χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, η απόδοση των οποίων, σύμφωνα με τους στόχους της Ομάδας, θα αξιολογείται από την ίδια, αλλά και από το Ι.Ε.Ε.Τ..

Ποσά και τρόπος χρηματοδότησης

Στην πρώτη διετία θα ανατεθεί από το Δήμο της Κω έργο ετήσιας αξίας 200 χιλιάδων ευρώ, ενώ το ποσό αυτό θα μειώνεται σταδιακά μέχρι το τέλος της τετραετίας.
Ο κύριος του έργου και φορέας χρηματοδότησης είναι το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω.

Υποχρεώσεις μελών

Η αμοιβή των μελών δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ. Κάθε επιπλέον ποσό, που θα προέρχεται, ως κέρδος, από τη δραστηριότητα της Συνεργατικής Ομάδας, θα αποδίδεται σε νέα μέλη με σκοπό την αύξηση της απόδοσης και του έργου και την απασχόληση νέων ανέργων συναδέλφων.
Η αξιολόγηση του παρεχόμενου έργου και ο καθορισμός των αμοιβών θα γίνεται με εσωτερικό σύστημα ελέγχου.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter