Αποτελέσματα συναντήσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με Σκανδαλίδη και Γερουλάνο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Αποτελέσματα Συνεδρίασης Διοικούσας Επιτροπής ΕΝ.Π.Ε. και συναντήσεων με τους Υπουργούς Πολιτισμού & Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) που διεξήχθη σήμερα το πρωί. Οι 13 αιρετοί Περιφερειάρχες τόνισαν την ανάγκη να αποκτήσουν οι ίδιοι σαφείς και ξεκάθαρες αρμοδιότητες προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή και η καθημερινότητα του πολίτη.

Αμέσως μετά οι 13 Περιφερειάρχες συναντήθηκαν με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού θέτοντας το θέμα της αρμοδιότητας του σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης αλλά και του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος από την πλευρά του ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με τις Περιφέρειες λέγοντας ότι υπάρχει ευρύτατο πεδίο για συνέργιες ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί μία - μία όλες τις περιφέρειες για να επιλυθούν τα επιμέρους προβλήματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

« Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, για την ευγενή του ανταπόκριση να βρεθούμε σήμερα οι 13 Περιφερειάρχες στον Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να συζητήσουμε για θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είναι μία πρώτη συνάντηση εργασίας όπου τέθηκαν όλα τα θέματα, κυρίως θέματα τουρισμού, από τους 13 συναδέλφους. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πατρίδα μας. Εάν κατορθώσουμε να συνεργαστούμε στο παρόν και στο μέλλον όπως ακριβώς είπαμε τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Ποια είναι τα εμπόδια που καθυστερούν αυτή τη συνεργασία; Πρώτα από όλα η γραφειοκρατία και δεύτερο ότι σε τόσα χρόνια δεν υπήρξε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση στα θέματα αυτά. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα παλέψουμε να πετύχουμε αυτό που είναι συμφέρον για την πατρίδα μας. Δηλαδή να έχει προβολή η χώρα μας, να αξιοποιήσει τις φυσικές της ομορφιές αλλά και τον πολιτισμό. Εγώ πραγματικά από τη δική μου πλευρά μαζί με όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους μου θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να πετύχει αυτή η συνεργασία που εγκαινιάσαμε σήμερα. Και πραγματικά εύχομαι να μην μείνουμε στα λόγια».

Στη συνέχεια οι 13 Περιφερειάρχες συναντήθηκαν και με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κύριο θέμα ήταν η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες που αφορούν τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης καθώς και η συνεργασία για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της κάθε Περιφέρειας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, όπου μας δέχτηκε σήμερα και τους 13 Περιφερειάρχες για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ένωση Περιφερειών σχετικά με τα θέματα του Υπουργείου. Βεβαίως είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί με τη διπλή του ιδιότητα, παλιά ως Υπουργός Εσωτερικών και σήμερα ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά και στη βάση και στην κορυφή ποια είναι τα προβλήματά μας. Εμείς σήμερα είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση που πήραμε να υπάρχει μεικτή επιτροπή ξεχωριστά για κάθε περιφέρεια και για τις 13 περιφέρειες, όπου σε ένα μήνα από σήμερα θα λύσουμε ουσιαστικά τα όποια προβλήματα έχουμε, θα τα καταγράψουμε και θα γίνει προσπάθεια μέχρι το τέλος του εξαμήνου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και κυρίως αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με την αγροτιά».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter