Σε ετοιμότητα μέλος από το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με έδρα την Κω για αποστολή στην Ιαπωνία

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σας ενημερώνει ότι έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ετοιμότητας της ΕΟΔ σε πανελλαδικό επίπεδο για να αποσταλεί διασωστική ομάδα στην Ιαπωνία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα πληγεί (από το τσουνάμι) μετά τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε το πρωί 11/3 στις 05:46(UTC) την περιοχή.

Ως επακόλουθο του σεισμού εκδηλώθηκε τσουνάμι το οποίο έπληξε πολλές παράκτιες περιοχές με ανυπολόγιστο μέχρι στιγμής αριθμό θυμάτων.

Η ΕΟΔ μέσω του διεθνούς δικτύου διασωστικών ομάδων του ΟΗΕ του οποίου είναι μέλος, ενημερώνεται μέσω των επισήμων διεθνών διαύλων επικοινωνίας και έχει θέσει σε ετοιμότητα διασωστικό και υγειονομικό κλιμάκιο πανελλαδικώς σε περίπτωση που ζητηθεί επισήμως βοήθεια.

Σε άμεση άμεση ετοιμότητα βρίσκεται και ένα μέλος από το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με έδρα το νησί της Κω για συμμετοχή στην αποστολή αυτή αν χρειαστεί.

Σε ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας αναφέρεται ότι στην παρούσα φάση η χώρα θα δεχθεί βοήθεια μόνο από τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία και Κορέα.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter