Έκκληση Ι. Μαρκάκη για στήριξη του πρωτογενούς τομέα της κτηνοτροφίας στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Κώες και Κώοι.

Γνωρίζετε ότι η κτηνοτροφία στο νησί μας στηρίζεται στις ακάματες προσπάθειες της γενιάς που "φεύγει", η οποία φροντίζει η διατροφή σας να είναι αυτή που πρέπει, έχοντας όλοι μας και όλοι σας το "κατεψυγμένο"μόνο όταν οι οικονομικές δυσκολίες το απαιτούν.

Η νέα γενιά, "δεν πλησιάζει", ούτε και "βλέπει" προς την κτηνοτροφία, προτιμώντας να ασχοληθεί με τον τουρισμό,και τούτο διότι η κτηνοτροφία σήμερα στηρίζεται στις προσπάθειες μερικών αγωνιστών της ζωής, χωρίς καμία ουσιαστικά βοήθεια από την πολιτεία σε πολλά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Μερικά από αυτά είναι η χωροταξική μελέτη των ακινήτων του Δημοσίου, οι μισθώσεις των βοσκοτόπων με το δημόσιο ή τους ιδιώτες,οι ζωοτροφές, η αδειοδότηση και άλλα.

Η κτηνοτροφία, που άνθισε επί Τουρκοκρατίας και Ιταλοκρατίας, σήμερα, εάν δεν ληφθούν μέτρα από την πολιτεία, το νησί μας θα κάνει εισαγωγή κρεάτων από άλλα μέρη της Ελλάδος, τη στιγμή κατά την οποία είναι αύταρκες.

Οι περισσότεροι βοσκότοποι (μάνδρες) υπάρχουν στο ορεινό τμήμα του Δίκαιου(Σύμπετρο, φράγμα Αγίου Νεκταρίου, Ασκληπιείο, Άγιος Γεώργιος Καρυδιάς, Παναγιά Τσουκαλαριά, Δήμητρα, Βορίνα, Κοκκινόνερο, Παλαιό Πυλί, Κοκκινόγιες, Φτελίδια, Χριστός Αντιμάχειας, Ζηνί Κεφάλου, Άγιος Ιωάννης).

Σε ορισμένα μέρη από αυτά υπάρχουν πρόσφατα χτισμένες κατοικίες, των οποίων οι ιδιοκτήτες τους έχουν ενοχλήσεις από τα ζώα των μελών του Σωματείου μας.

Κάνουμε έκκληση

Αρχής γενομένης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον οποίο καλούμε να μεριμνήσει για την χωροθέτηση στο νησί μας των βοσκοτόπων, και με την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου Κω να δυνάμεθα να βόσκουμε τα ζώα μας στους χώρους αυτούς, που μισθώνουμε από τον Δήμο, ανενόχλητα.

Επίσης ζητούμε τη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας, να κάνουν λίγη υπομονή, γιατί αυτή η προσπάθεια που γίνεται από το σωματείο μας, αποσκοπεί και στο δικό σας καλό, όσον αφορά τις ενοχλήσεις που προξενούν τα ζώα των μελών των σωματείων μας, μέχρις ότου γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου η χωροθέτηση των βοσκοτόπων στο νησί μας.

Με εκτίμηση,

Μαρκάκης Ιωάννης

Σωματείο Επαγγελματιών Νήσου Κω- ο "Παν"

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter