Φίλοι του περιβάλλοντος στην Κω: λυμάτων συνέχεια

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Φίλοι του περιβάλλοντος στην Κω: λυμάτων συνέχεια

Τον Οκτώβριο του 2010 είχαμε επισημάνει την ανεξέλεγκτη ροή βοθρολυμάτων και άλλων επικίνδυνων ουσιών στο θαλάσσιο μέτωπο μίας πανέμορφης παραλίας βόρεια της Κεφάλου στο όρμο της Δάφνης διαμέσω του Μεγάλου Ποταμού.

Τα λύματα των κατοίκων της Κεφάλου εδώ και πολλά χρόνια καταλήγουν σε μία κατά τα άλλα προστατευόμενη περιοχή από την WWF, ως υψίστου φυσικού κάλλους.

Εκείνη την περίοδο είχαν ενδιαφερθεί διάφοροι φορείς και υπηρεσίες ώστε να μπορέσει να κινητοποιηθεί ένας αδρανής μηχανισμός σε μία προσπάθεια ανάδειξης του προβλήματος που δεν μας κολακεύει.

Δυστυχώς τις προηγούμενες ημέρες όταν επισκεφτήκαμε την ίδια περιοχή με την υπεύθυνο της WWF, αντικρύσαμε το ίδιο θέαμα λες και δεν είχε περάσει ούτε μία μέρα. Η δυσοσμία από τους βόθρους έντονη. Η ρύπανση των χερσαίων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων βεβαία. Κάτοικος της περιοχής μας δήλωσε ότι χρόνια πετιούνται εκεί και κανένας δεν νοιάζεται γι'αυτούς. Οι ψαράδες αποφεύγουν την περιοχή.

Για ακόμη μία φορά προχωράμε σε καταγγελία ελπίζοντας να βρεθεί λύση προσπαθώντας παράλληλα να αναδείξουμε την πανέμορφη αυτή περιοχή.

Φίλοι του περιβάλλοντος στην Κω

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter