Ο Όμηρος Αβραμίδης στην Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Η δροσοσταλίδα της συγγνώμης

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Όμηρου Αβραμίδη « Η δροσοσταλίδα της συγγνώμης» το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου,τηλ. 2242028907).

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσει η εκπαιδευτικός – φιλόλογος Μαρίνα Μπέττα.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν από το Θεατρικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω η Άντζελα Άνθη και ο Μιχάλης Σβύνος.

Ο συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία του.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

«...Η μπόρα έχει χτυπήσει ξαφνικά την εύπορη οικογένεια του Μαρίνου κι ο άλλοτε καλομαθημένος νεαρός βρίσκεται στην ανάγκη να παλέψει για την επιβίωσή του. Αλλά στην πρώτη απεγνωσμένη προσπάθεια να κάνει κάτι για να σωθεί από την οικονομική καταστροφή, πέφτει θύμα απάτης κι απειλείται με φυλάκιση.

Και τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιες πραγματικότητες της ζωής, την καχυποψία των πολλών και τη συμπαράσταση των λίγων, την αδιαφορία κι απάθεια του καλύτερου φίλου του, τη δυσκολία τού οικονομικά αδύναμου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Βάλσαμο στην περιπέτειά του, η αγάπη της Μίνας, που θα παλέψει με νύχια και με δόντια να τον βοηθήσει.

Κι όταν, αργότερα, από κατηγορούμενος θα γίνει κατήγορος, και θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα της εκδίκησης ή της συγγνώμης, και πάλι η Μίνα θα βρεθεί στο πλευρό του...»

Ο Όμηρος Αβραμίδης γεννήθηκε στην Κύπρο, σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και εφαρμοσμένη γλωσσολογία στη Σορβόνη κι εργάστηκε ως καθηγητής στην κυπριακή Μέση Εκπαίδευση. Tο 1975 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως μεταφραστής κι επιμελητής βιβλίων, ως διευθυντής σύνταξης σε εκδοτικές εταιρείες και ως αντιπρόσωπος ξένων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα. Ως συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε το 1997 με το μυθιστόρημα H κίτρινη σημαία. Ακολούθησαν: O δρόμος του φεγγαριού (1999), Με τα μάτια της ψυχής (2000), Ακριβή κληρονομιά (2001), Άκου το τραγούδι της βροχής (2002), Γιατί, Αλλάχ; (2004), Σαν ανοιξιάτικη μπόρα (2005), Οι δρόμοι της καρδιάς (2007), Το τρίτο πρόσωπο (2008), Ο δρόμος του φεγγαριού (2010) και η συλλογή διηγημάτων Η αγάπη είναι το μυστικό (2004). Από το 2002 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα».


Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter