1η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας- Κράτους

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Συνεδρίασε σήμερα, 10/06/2011, για πρώτη φορά, η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας-Κράτους, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού για τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδας.

Στην επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Ντόλιος, ο Εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Βασίλειος Σουλιώτης και η ο πρώην Γενικός Διευθυντής Θρησκευμάτων, Ευάγγελος Γιαλεσάκης, ως Γραμματέας της Επιτροπής και η Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων, Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη. Από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιος, Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος, Βασίλειος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Μάρκος Βασιλάκης, Αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνεδρίαση η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, απάντησε:

Η πρώτη συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής πολιτείας και Εκκλησίας καθόρισε την ατζέντα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα. Από την εκκλησιαστική εκπαίδευση, μέχρι τα ζητήματα της δέσμευσης της περιουσίας και ζητήματα που αφορούν σε όλα τα υπουργεία.

Η συνεδρίαση ήταν στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό . Αυτό περιμένουμε και από την Εκκλησία.

Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις «εσύ» στην πατρίδα, όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε «εσένα».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter