Μ. Κιάρης: «Τι κι αν αλλάζουν οι καιροί...»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Δύναμη Αλλαγής

ΤΙ ΚΙ' ΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!

Ο κ. ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ ΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟΣ.

Τις τελευταίες μέρες, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο, ζούμε καταστάσεις και γεγονότα της δεκαετίας του '80 στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νησιού μας.

Αιτία οι δηλώσεις του κ .Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο και η πρακτική της δημοτικής αρχής που συνεχίζει να απαξιώνει τις κοινότητες παρά τις θορυβώδεις εξαγγελίες των προηγουμένων μηνών για το αντίθετο.

Τι έλεγε λοιπόν ο κ. Δήμαρχος τη δεκαετία του '80 όντας πρόεδρος του αναπτυξιακού συνδέσμου του νησιού;

Ακριβώς τα ίδια που λέει και σήμερα.

Δηλαδή ότι δεν μπορεί να πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης για να γίνονται έργα στα χωριά, δεν μπορεί να πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης για να έχει νερό το Tρίγωνο κτλ.

Ήταν δε ομηρικές οι μάχες της εποχής με όλους τους Κοινοτάρχες που μάταια προσπαθούσαν να πείσουν τον Δήμαρχο της πόλης ότι οι πόροι στο νησί πρέπει να κατανέμονται αναλογικά και ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν δούμε το νησί ως ολότητα.

Σήμερα 25-30 χρόνια μετά , οι αντιλήψεις και η πρακτική του κ. Καίσερλη, παρά το γεγονός ότι είναι δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου της Κω παραμένουν ακριβώς οι ίδιες.

Δηλαδή, διαρκής υποβάθμιση των κοινοτήτων και των κατοίκων τους με απώτερο στόχο τη δημιουργία 2 ταχυτήτων ανάπτυξης στο νησί. Φαίνεται αυτό το «δόγμα» τον βολεύει πολιτικά.

Σε επιστολή μου προς τον κ. Δήμαρχο με την οποία προσπάθησα να αναδείξω τα προβλήματα των χωριών, προσφέρθηκε να απαντήσει αντ' αυτού ένας εκ των αντιδημάρχων του, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τον θεσμικό ρόλο των δημοτικών συμβούλων και ομολογουμένως με απίστευτη αστοχία.

Δεν θα του απαντήσω προσωπικά, άλλωστε με τον άνθρωπο δεν έχω κανένα πρόβλημα, όμως οφείλω να κάνω τρεις επισημάνσεις.

Τη θεσμική ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου πλειοψηφίας και μειοψηφίας την δίνουν οι συμπολίτες μας.

Όπως έδωσαν στην πλειοψηφία το ρόλο της δημοτικής αρχής για να επιλύει προβλήματα, έτσι και στους συμβούλους της μειοψηφίας έδωσαν το ρόλο να επισημαίνουν αυτά τα προβλήματα και να ζητούν την επίλυσή τους.

Αυτή είναι η ορθή λειτουργία σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Το «οποιοσδήποτε» λοιπόν επιστρέφεται στον συντάκτη της προς εμένα επιστολής.

Αλήθεια όμως, θα ήθελα να γνώριζα ποια θεσμική ιδιότητα είχε όταν αρθρογραφούσε τα προηγούμενα χρόνια; Ποια θεσμική ιδιότητα είχε επίσης, όταν μετρούσε με τη μεζούρα στην οδό Κανάρη;

Όσον αφορά τώρα στην επιστολή μου.

Οι συμπολίτες μου στον πρώην δήμο Δικαίου ξέρουν πολύ καλά ότι δεν γράφω ότι γουστάρω.

Τα προβλήματα που καταγράφω είναι υπαρκτά.

Με το να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί δεν προσφέρουμε υπηρεσία στον τόπο.

Οι χώροι και οι χρόνοι είναι συγκεκριμένοι..

Πηγαίνετε να δείτε τα ρέματα και τα χωράφια που ξεχειλίζουν από τα λύματα, τα χόρτα που βγαίνουν μέσα στους δρόμους, τους σπασμένους κάδους.

Καθίστε οπουδήποτε το βράδυ να δούμε πόση ώρα θα αντέξετε λόγω των κουνουπιών και πηγαίνετε στο παλιό λατομείο στη λίμνη να δείτε σε τι ωραίο ΧΑΔΑ έχει μετατραπεί.

Ανεβείτε στη Ζια και στον Αγ. Νικόλαο στο Πυλί την ώρα που έρχονται τα τουριστικά λεωφορεία να διαπιστώσετε μόνοι σας αν κινδυνεύουν πεζοί και οχήματα.

Ας μη στρουθοκαμηλίζετε λοιπόν κύριοι της δημοτικής αρχής.

Ιεραρχήστε τα προβλήματα και ενεργοποιήστε τον μηχανισμό του Ενιαίου Δήμου για να τα επιλύσετε σε βάθος χρόνου.

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε ζητήστε βοήθεια και συνεργαστείτε με τις υπηρεσίες και τους κατοίκους των χωριών.

Ξεκινήστε με το να τους αναγνωρίσετε στην πράξη και όχι με λόγια ως κατοίκους του ενιαίου Δήμου με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους κατοίκους της Πόλης.

Τέλος σχετικά με το αν ευθύνομαι εγώ ή όχι, για τα προβλήματα που χρονίζουν, δεν χρειάζεται να δώσω απάντηση.

Τον εύκολο σε τέτοιες επιστολές αντιδήμαρχο, «άδειασε» προς τιμήν της , η κ. Κιαπόκα που διετέλεσε αντιδήμαρχος καθαριότητας στον πρώην Δ. Δικαίου λέγοντας ότι δεν έχω διατελέσει δημοτικός σύμβουλος ποτέ ξανά και ότι αυτά που έγραψε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Δηλαδή ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, θα έλεγα εγώ.

Βέβαια το πολιτικό ζήτημα είναι ότι με τις πρακτικές της η δημοτική αρχή, αφήνει συνεχώς εκτεθειμένα μέλη της που έχουν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι στους πρώην Δήμους.

Εκτός και αν αυτό είναι επιλογή του κ. Δημάρχου.

Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως αυτοί δεν πρέπει να πάρουν θέση για την συνεχιζόμενη απαξίωση;

Εν τέλει το ερώτημα για τους πολίτες παραμένει:

Με τα προβλήματα των χωριών, εκτός από τους όποιους προέδρους που παλεύουν μόνοι τους και τον αντιδήμαρχο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, θα ασχοληθεί κανένας άλλος;

Κιάρης Μηνάς

Δ. Σύμβουλος Κω

Με την Δύναμη Αλλαγής

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter