Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου στο Πολύκεντρο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Αντώνης Παπαθεοδούλου, Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

« Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»

Ο Α. ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ

Ποιος θα τολμούσε να τα βάλει με ένα σιντριβάνι που πετάει νερό και σε καταβρέχει; Να οδηγήσει σε δρόμους που αλλάζουν συνέχεια πορεία; Να κοιτάξει σοβαρός ένα άγαλμα που ξεκαρδίζεται στα γέλια; Και να στείλει επίσημη επιστολή με ένα ταχυδρομείο που γράφει στα γράμματα ότι του κατέβει;... Ο πόλεμος προσπάθησε, αλλά...

Παιδιά , ελάτε να παίξουμε, να μεταμορφωθούμε με face painting, να αυτοσχεδιάσουμε και να περιπλανηθούμε σε μια πόλη διαφορετική από τις άλλες. Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου θα είναι εκεί και θα μας αποκαλύψει γιατί την ονόμασε Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στις 7.00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Ν.Θαλασσινού.

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο φέτος κέρδισε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΥ τους απένειμε ο Ευγένιος Τριβιζάς και το ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΒΓΕ.

Επίσης η «Πόλη» είναι στα 10 επιλεγμένα βιβλία για το 2010 της Διεθνούς Βιβλιοθήκης του Μονάχου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δρόμοι και πλατείες. Αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, δέντρα που ψιθυρίζουν παραμύθια και σιντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους... εκτός από αυτόν.... τον πόλεμο. Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση που έδιωξε τον πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας...

Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο είναι η ιστορία μιας πόλης που δε μοιάζει με καμία άλλη...

Μιας πόλης ζωντανής, που τους χωράει όλους, φροντίζει για όλους και επιφυλάσσει στον καθένα κι από μια μικρή έκπληξη..

Για αυτό και όταν καταφθάνει ο πόλεμος, δε βρίσκει τίποτε όπως θα το περίμενε κι αυτή η πόλη τον νικά χωρίς να χρειαστεί καν να πολεμήσει!

Ήρθε όμως η ώρα για να φτιάξεις μια δική σου πόλη που να μη μοιάζει με καμία άλλη...γύρνα τις σελίδες του βιβλίου για να μάθεις πως.

{module Πολύκεντρο 1052011-1}

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter