Μετατροπή των στεγαστικών προγραμμάτων Εργατικής Κατοικίας, σε προγράμματα ορισμένης χρονικής διάρκειας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Υπογραφή Απόφασης μετατροπής των στεγαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σε προγράμματα ορισμένης χρονικής διάρκειας από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτσούκο

Απόφαση μετατροπής των πάσης φύσεως στεγαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σε προγράμματα ορισμένης χρονικής διάρκειας, ως προς την υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων, υπέγραψε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ.Κουτσούκος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία έχει ισχύ από 1η Αυγούστου 2011, ο προσδιορισμός των προγραμμάτων, οι διαθέσιμοι πόροι κατά πρόγραμμα και το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων, θα υλοποιούνται στο εξής με σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εξυγίανσης και εξορθολογικοποίησης των προγραμμάτων του ΟΕΚ και αποτελεί την πρώτη πράξη για την επανεκκίνηση του νέου προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η οικονομική δυνατότητα του Οργανισμού να ανταποκρίνεται στις κάθε φορά ανειλημμένες του υποχρεώσεις.

Ήδη, είναι στο στάδιο τελικής διαμόρφωσης το νέο πλαίσιο όρων και προϋποθέσεων του δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ ώστε:

- να συνυπάρχει το κοινωνικό πρόσωπο του Οργανισμού, με τη βιωσιμότητά του,

- να λειτουργεί ένα εξορθολογισμένο, διορθωτικό των στρεβλώσεων του παρελθόντος, σύστημα,

- να ισχύουν ενιαίοι και αντικειμενικοί κανόνες αντιμετώπισης των δικαιούχων,

- να μειωθεί η γραφειοκρατία προς όφελος και των δικαιούχων και των εργαζομένων και της ίδιας της λειτουργίας του Δ.Σ.

Eπιπλέον, συνεχίζεται το κατασκευαστικό έργο του Οργανισμού, τόσο για έργα ανέγερσης οικισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και με την επιλογή νέων οικισμών, με κριτήρια την κάλυψη στεγαστικών αναγκών, την καταλληλότητα των οικοπέδων και την εξυπηρέτηση από δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Σήμερα, μετά την προσωρινή διακοπή παραλαβής νέων αιτήσεων γα τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ, τον Ιούλιο του 2010, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία παραλάβαμε τον ΟΕΚ, μπορούμε να δεσμευτούμε, για την σε σύντομο χρόνο προκήρυξη νέων προγραμμάτων, με δεδομένη και την υλοποίησή τους από τον Οργανισμό.

Η οικονομική δυνατότητα του ΟΕΚ σήμερα και ο εξορθολογισμός των όρων παροχής στεγαστικής συνδρομής, δίνουν προοπτική στον Οργανισμό για την συνέχιση του κοινωνικού του έργου.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter