Δήμος Κω: συνάντηση εργασίας με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Θέμα: Ανάπτυξη & οργάνωση των δημόσιων συγκοινωνιών στο Δήμο Κω

Αγαπητοί Φίλοι,

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, ο Δήμος μας έχει αναθέσει στο Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσίας σύνταξης μελέτης για την οργάνωση των Δημοσίων Συγκοινωνιών του Δήμου Κω», με στόχο τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος Δ.Σ. του νησιού μέσα από τη διαμόρφωση ενός νέου ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο τομέας των συγκοινωνιών μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία του νησιού στηρίζοντας τους μικρούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και θωρακίζοντάς τους παράλληλα ενάντια σε επιχειρηματικά συμφέροντα ξένα προς το νησί της Κω.

Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου σας καλούμε σε κοινή συνάντηση εργασίας με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών έτσι ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που ο κάθε φορέας αναγνωρίζει μέσα από τις δικές του αρμοδιότητες και να προταθούν οι λύσεις και το πλαίσιο συνεργασίας για την επίτευξη ενός βιώσιμου και αποδοτικού συστήματος Δημοσίων Συγκοινωνιών.

Το νέο σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών σε ολόκληρο το νησί, την ασφάλεια των μετακινήσεων και  την αναβάθμιση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών συνθηκών.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΔ.

Φιλικά,

Κώστας Καΐσερλης

Δήμαρχος Κω

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter