1o Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

ΕΚΕΒΙ

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)/Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού οργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και «ρίχνουν τους προβολείς» στο δυναμικό των νέων λογοτεχνών της χώρας για να παρουσιάσουν το έργο τους, να συζητήσουν την επικαιρότητα και να κάνουν διάλογο με τις άλλες τέχνες· ένα αισιόδοξο μήνυμα εμπιστοσύνης για το μέλλον στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα.

Κάτω από το σύνθημα «Έχουμε πολλά να πούμε. Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε...» το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2011, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το δίκτυο τριών ανάλογων ευρωπαϊκών φεστιβάλ (Μάντοβας, Βερολίνου και Ουαλίας).

Οι πεζογράφοι και οι ποιητές, ηλικίας έως 35 ετών (γεννηθέντες από το 1976 κι εξής) και με έναν ή δύο τίτλους βιβλίων στο βιογραφικό τους, προτείνονται από έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά, ώστε να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ μέσα από έναν «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» και να προβάλλουν το έργο τους στις νέες γενιές, και όχι μόνον. Τρεις από αυτούς, οι οποίοι θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή, θα λάβουν εξάμηνη υποτροφία (οικονομική ενίσχυση) για τα επόμενα δημιουργικά βήματά τους.

Παράλληλα, στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα και τις Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolis θα πραγματοποιηθεί «διάλογος» με άλλες μορφές τέχνης: οι συνεκτικοί δεσμοί θα διαφανούν μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων όπως συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών μικρού μήκους, εικαστικές εκθέσεις και χάπενινγκ, εργαστήρια, διαγωνισμοί κ.λπ.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter