Κομμένα Λουλούδια και Υπέροχες Γυναίκες στο Πολύκεντρο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

*

Το Πολύκεντρο Ν.Θαλασσινού και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση των νέων βιβλίων της Νικόλ- Άννας Μανιάτη «ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ», και της Έλσης Τσουκαράκη «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολύκεντρου.¨

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 19.00

Οι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με το κοινό και θα υπογράψουν βιβλία τους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛ – ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ

Γεννήθηκε στην Κύπρο, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένεια της στο Λονδίνο. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία και είναι κάτοχος Β.Α., P.G.C.E. και Μ.Α. Ολοκλήρωσε επίσης σπουδές νοσηλευτικής τριετούς φοίτησης στο King Edward Memorial Hospital. To 1978 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, οπού αρχικά εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών, ενώ αργότερα άνοιξε δικό της κέντρο ξένων γλωσσών, το οποίο διεύθυνε επί δεκαοχτώ χρόνια. Στο διάστημα αυτό εξέδωσε με επιτυχία τέσσερα εκπαιδευτικά βιβλία , τρία από τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Το τέταρτο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Longman. Υπήρξε επίσης εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων καθώς και μέλος εξεταστικών επιτροπών για την ξενόγλωσση παιδεία. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται και πολλές δημοσιεύσεις εκπαιδευτικών άρθρων. Κυκλοφορούν ακόμα πέντε μυθιστορήματα της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ

Γεννήθηκε στο Κάιρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από παιδί είχε τον τρόπο της νε επικοινωνεί με τις λέξεις. Σπούδασε γερμανική και γαλλική φιλολογία . Δίδαξε σε σχολεία, ασχολήθηκε με μεταφράσεις , έγραψε διηγήματα και σενάρια, και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν και θεωρεί μεγάλη τύχη τη συναναστροφή με παιδιά και εφήβους , θα της άρεσε να δηλώνει «επάγγελμα: ονειροπόλα». Έχει δύο κόρες. Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα της Η ΠΟΙΝΗ και ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter