«Αυτοκράτορες» και «Πειρατές» στο Πολύκεντρο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Το βιβλιοπωλείο «Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού» και ο Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε εκδήλωση γνωριμίας με τη συγγραφέα ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ και τα βιβλία της : «ΤΟ ΒΙΛΙΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ» και «ΤΟ ΒΙΛΙΟ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ» σε αφήγηση από την παραμυθού κ. Ελένη Διακοπαναγιώτη.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού» (Κορυτσάς και Αργυροκάστρου).

Λίγα λόγια για το Βιβλίο των Αυτοκρατόρων:

Το Βυζάντιο-ευτυχώς!- δεν είναι μόνο χρονολογίες και ονόματα και βιβλία σε ράφια σκονισμένα. Είναι θαύμα και ιστορία αληθινή μαζί. Είναι Πόλη αλλά και Αυτοκρατορία. Είναι στρατηγοί και πειρατές και κυρίες πανέξυπνες και κάστρα με λάβαρα πολύχρωμα και ταξίδια που όμοια τους δεν έχουν ξαναγίνει. Είναι στεριές πολλές και παράξενες. Θάλασσα μία. Απέραντη. Είναι αυτοκράτορες και λιμάνια και παλάτια σε όλα τα χρώματα. Είναι μία ιστορία που γέννησε παραμύθια αμέτρητα. Κι ένα παραμύθι που ακόμα γράφει ιστορίες. Και βιβλία.

Λίγα λόγια για το Βιβλίο των Πειρατών:

Το Βυζάντιο-ευτυχώς!- δεν είναι μόνο χρονολογίες και ονόματα και βιβλία σε ράφια σκονισμένα. Είναι θαύμα και ιστορία αληθινή μαζί. Είναι Πόλη αλλά και Αυτοκρατορία. Είναι στρατηγοί και πειρατές και κυρίες πανέξυπνες και κάστρα με λάβαρα πολύχρωμα και ταξίδια που όμοια τους δεν έχουν ξαναγίνει. Είναι στεριές πολλές και παράξενες. Θάλασσα μία. Απέραντη. Είναι αυτοκράτορες και λιμάνια και παλάτια σε όλα τα χρώματα. Είναι μια ιστορία μεγάλη σαν τον κόσμο. Μια ιστορία που γέννησε παραμύθια αμέτρητα. Κι ένα παραμύθι που ακόμα γράφει ιστορίες. Και βιβλία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου:

Η Μαρία Αγγελίδου αγαπάει τα παραμύθια είτε λένε ψέματα είτε λένε αλήθεια. Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Κι επειδή ήταν πολύ τυχερό παιδί, της έστειλε ο Θεός μια καλή γιαγιά με μαύρα ρούχα και άσπρα μαλλιά κι αμέτρητα παραμύθια κάτω από τη γλώσσα της , παραμύθια που έβγαιναν από το στόμα της σαν την ανάσα της : συναρπαστικά, τρομαχτικά, παρήγορα, συγκινητικά, εντυπωσιακά, περιπετειώδη, πολύχρωμα, παραμύθια ταξιδιάρικα, παραμύθια δροσιστικά τα καλοκαίρια και ζεστά χουζουριάρικα τους χειμώνες –παραμύθια με λίγα λόγια, για να ζούνε όλοι καλά κι αυτή καλύτερα. Αργότερα βέβαια μεγάλωσε, σπούδασε και τώρα δουλεύει. Αλλά όλες της οι δουλειές έχουν λίγο παραμύθι μέσα τους.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter