Η κρίση στην ψυχή μας, ο μετέωρος άνθρωπος

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

"ANAKOINΩΣΗ"

Από καιρού βιώνουμε την "oικονομική" κρίση, η οποία διαβρώνει τους εαυτούς μας και την κοινωνία και αποκαλύπτει την "πραγματική" κρίση την οποίαν βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Κρίση υπαρξιακή, νοημάτων, αξιών, πνευματική.

Έπρεπε όμως να τεθεί αντιμέτωπος της οικονομικής κρίσεως για να αφυπνισθεί (;) και να αρχίσει (;) να σκέφτεται, να προβληματίζεται.

Μέχρι σήμερα η υλική ευδαιμονία δεν επέτρεπε να αναγνωρισθεί η μηδενιστική πορεία του ανθρώπου και η υπαρξιακή του κενότητα.

Τώρα όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβιώσεως και βρίσκεται μετέωρος να συνθλίβεται από την οικονομική δυσπραγία και την υπαρξιακή ανεπάρκεια.

Αυτό έχει ως συνέπεια μεγάλος αριθμός ανθρώπων να υποφέρουν, ψυχικά ή και σωματικά.

Η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου και η Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας γνωρίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος παρεμβαίνουν για να συμπληρώσουν το "πνευματικό" κενό και να στηρίξουν τον άνθρωπο, οργανώνοντας ομάδες για να συζητηθούν θέματα σχετικά με τον τρόπο του βίου, τις ανάγκες και ιεραρχήσεις της ζωής, τον λόγο υπάρξεως, το νόημα της ζωής.

Στις ομάδες αυτές, με τον γενικό τίτλο: "Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, Ο ΜΕΤΕΩΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ", συμμετέχουν δωρεάν όσοι επιθυμούν.

Για την καλύτερη οργάνωση, δηλώσεις συμμετοχής στην Γραμματεία της Αστικής Εταιρείας "Ιπποκράτης" στο τηλ.: 22420 24728 (09:00-14:00), μέχρι 25-04-2012.

Χώρος συναντήσεως είναι η αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δήμου Κω (Πρώην Εβραϊκή Συναγωγή).

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την 25-04-2012.

Υπεύθυνος του προγράμματος αυτού είναι ο Δρ. Δημήτριος Κ. Γερούκαλης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής.

Κως, 03/04/2012

Iερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου

 

Αστική Εταιρεία "Ιπποκράτης"/

Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και

Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter