Οικολόγοι Πράσινοι Δωδ/σου: Απαράδεκτη τροπολογία για τα κόμματα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Ο πρωθυπουργός να πάρει θέση

Απαράδεκτη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η τελευταία δόση από της τέσσερις της επιχορήγησης του 2011 καθώς και οι δύο πρώτες του 2012 θα δοθούν στο ακέραιο στα κόμματα, και μάλιστα σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που αυτά θα υποδείξουν.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι δόσεις αυτές «δεν κατάσχονται και δεν εκχωρούνται, καταβάλλονται δε υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς». Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση έγινε με δεδομένο ότι τα κόμματα έχουν υποθηκεύσει τις επιχορηγήσεις των επόμενων ετών για τη λήψη τραπεζικών δανείων.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που επιχειρείται μέσα στον πανικό να περάσει τροπολογία με ευνοϊκή ρύθμιση για τα κόμματα. Με προηγούμενη διάταξη, που απεσύρθη άρον άρον, προβλεπόταν ρύθμιση των χρεών των κομμάτων με διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων των δανείων τους και μείωση των επιτοκίων.

Ενώ λοιπόν η τροπολογία Κουτρουμάνη για την πολύ μικρή ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών απεσύρθη με υπόδειξη (;) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται πώς για τα κόμματα ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά από εκείνα που ισχύουν για εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που στενάζουν κάτω από το βάρος των δανείων μέσα σε ένα κλίμα πρωτόγνωρης μείωσης των αποδοχών και οικονομικής ύφεσης.

Ο συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε για το θέμα:

«Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα που παραπαίει, δε διστάζει να κάνει ένα σκανδαλώδες ρουσφέτι στον εαυτό του. Πρόκειται για μια θρασεία προσβολή προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πνίγονται στα χρέη και είδαν πρόσφατα ευνοϊκές ρυθμίσεις να μπλοκάρονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για αυτή την αθλιότητα».

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter