ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου: απαντήσεις σε δηλώσεις Υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου απαντώντας σε δηλώσεις του Υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνου Κόνσολα, υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του βόρειου και νότιου Αιγαίου για το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, τον Μάρτιο του 2012, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα Νησιά του Αιγαίου δεν ήταν ελεημοσύνη προς τους νησιώτες, αλλά δίκαιο αντιστάθμισμα στα υψηλά μεταφορικά και τις δυσκολίες διαβίωσης, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά.
Πρόκειται για θεσμοθετημένη ρύθμιση στο ίδιο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό κεκτημένο, που αφορά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ελλάδας ως πολυνησιακής χώρας.

Μέχρι σήμερα κανένα άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ δεν έχει απεμπολήσει δικαίωμα ευνοϊκών ρυθμίσεων στον τομέα του ΦΠΑ και ειδικά σε ό,τι αφορά τις μειονεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ετοιμάζονται να αφήσουν τα νησιά μας στο έλεος της κερδοσκοπίας και να μετατρέψουν τους κατοίκους τους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίες αδιαφορώντας για την οικονομική τους ανάπτυξη που συνιστά ζήτημα εθνικής σημασίας και παράγοντα εθνικής κυριαρχίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις νησιώτισσες και όλους του νησιώτες σε έναν κοινό αγώνα για να απαλλαγούμε από την πολιτική της υποτέλειας και της καταστροφής. Για να ακυρώσουμε το μνημόνιο και να ξηλώσουμε ένα - ένα τα μέτρα που προβλέπουν την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία των νησιών μας».
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η εν λόγω επιτροπή ακόμη αναμένει τον κ. Αντώνη Σαμαρά να συναντηθεί για το ίδιο θέμα!

Στο πρόγραμμα που κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος μας για την οικονομία αναφέρεται επί λέξει:
« η επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». Αυτό σημαίνει ότι θα επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι πλούσιοι χρηματοδότες σας και δεν έχει καμία σχέση με το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά.
Αλήθεια που μπορεί κανείς να βρει εγγράφως την επίσημη θέση της ΝΔ για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ εκτός από το μνημόνιο 2 όπου προδιαγράφεται η κατάργηση τους και το οποίο ψηφίσατε;

Σε ότι αφορά το ποια θα είναι η κατάληξη της χώρας μας αν ακολουθηθεί η πολιτική της ΝΔ, η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας, την απάντηση την έχει δώσει η έκθεση του ΔΝΤ για το μνημόνιο 2 στη σελίδα 87. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος η χώρα μας πρέπει να έχει πλεόνασμα 4,5% από το 2014 έως το 2020. Αντιλαμβανόμενοι οι ιθύνοντες του ΔΝΤ ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, υπενθυμίζουν ότι αυτό κατέστη εφικτό σε δύο χώρες, στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου και στην Αίγυπτο του Μουμπάραγκ. Αυτό το μέλλον ονειρεύεται η ΝΔ για τα παιδιά μας;

Τέλος σε ότι αφορά τον τουρισμό, επειδή ο κ. Κόνσολας φαίνεται ότι διάβασε αποσπασματικά τις προγραμματικές μας θέσεις, του υπενθυμίζουμε τι είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε: Να οργανώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με στοχευμένα αναπτυξιακά κίνητρα για τη στήριξη ανταγωνιστικών κλάδων της οικονομίας και σε αυτή τη κατεύθυνση θα μειώσουμε άμεσα τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό.»

Το Γραφείο Τύπου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter